Sute de mii de români stau cu sufletul la gură după ce Boris Johnson a fost investit premier al Marii Britanii. Acesta este văzut ca un mare adversar al migranților și principalul om politic ce-și dorește un Brexit rapid. Mai mult, Johnson a făcut și anunțul.

Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană la 31 octombrie fără a invoca niciun fel de scuze, a declarat miercuri noul premier britanic Boris Johnson în faţa reşedinţei de pe Downing Street 10, la puţin timp după ce a fost învestit oficial prim-ministru de regina Elisabeta a II-a.

„Oamenii care pariază împotriva Marii Britanii îşi vor pierde cămăşile de pe ei pentru că vom restabili încrederea în democraţie şi vom îndeplini promisiunile repetate ale parlamentului către popor şi vom ieşi din UE pe 31 octombrie, fără a invoca niciun fel de scuze”, a subliniat el.

Johnson a vorbit şi despre cetăţenii din Uniunea Europeană care lucrează şi locuiesc în acest moment în Marea Britanie, referindu-se inclusiv la români.

„Vă mulţumesc pentru contribuţia adusă societăţii noastre, pentru răbdarea voastră, şi vreau să vă asigur că veţi avea siguranţa dreptului de a trăi şi de a rămâne (în Marea Britanie, n.red.)”, a mai spus noul premier din Regatul Unit.