Este vorba despre un copil de un an din Bacău, contact cu mătuşa venită din Italia în 3 martie. Mătuşa este asimptomatică, urmând testarea acesteia.

O femeie de 41 ani, din Iaşi, care lucrează în Mureş, a venit din Dubai în 8 martie şi face naveta Iaşi-Bucureşti. Din 9 martie a mers la serviciu.

Celelalte cazuri sunt o femeie de 64 de ani, din Neamţ, venită din Italia în 9 martie, o femeie de 41 ani, din Iaşi, sosită din Franţa şi care este internată în Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi din 13 martie, o femeie de 27 ani, din Caraş-Severin, sosită din Italia în 10 martie şi care este carantinată în Dâmboviţa şi un bărbat de 55 ani din Caraş-Severin, venit din Italia, carantinat în Dâmboviţa.

„Această pandemie o să dureze cel puţin doi ani, dacă nu mai mult. Dacă luăm măsurile de distanţare socială, vom putea traversa această perioadă, numărul cazurilor va scădea, iar în toamnă va creşte din nou.

Să nu ne facem speranţe că vom avea vaccin în toamnă. Până se fac studiile durează luni buni, apoi există şi problema producerii la o scară necesară. După 2-3 ani ne imunizăm”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.