UiPath, unul dintre liderii în automatizarea proceselor robotizate (RPA), a anunțat luni că a închis o nouă finanțare din seria F de 750 de milioane de dolari, ajungând la o evaluare uluitoare de 35 de miliarde de dolari, transmite Techcrunch.

Susținătorii existenți Alkeon Capital și Coatue au condus runda, care a inclus, de asemenea, participarea altor investitori, cum ar fi Altimeter Capital, Dragoneer, IVP, Sequoia, Tiger Global și fonduri consiliate de T. Rowe Price Associates, Inc. Finanțarea aduce creșterea totală a companiei la aproape 2 miliarde de dolari de la începuturile acesteia, potrivit Crunchbase.

Abhi Arun, Managing Partner la Alkeon Capital, a comentat acest lucru.

„Automatizarea a devenit un imperativ strategic care schimbă fundamental modul în care funcționează organizațiile. Suntem încântați să co-conducem această rundă de finanțare, precum și să continuăm să facem echipă cu UiPath în timpul unei faze importante pentru companie.”

Ritm de creștere accelerat pentru UiPath

UiPath a fost fondată în 2005, dar nu a strâns capital instituțional până în 2015, potrivit sursei citate. CNBC a raportat în decembrie că compania a avut venituri anuale de aproximativ 360 de milioane de dolari și peste 6.300 de clienți, inclusiv Amazon, Bank of America și Verizon.

Misiunea UiPath este „de a debloca creativitatea și ingeniozitatea umană, permițând întreprinderi complet automatizate și împuternicirea lucrătorilor prin automatizare”. Platforma sa de automatizare își propune să „transforme modul în care oamenii muncesc”, oferind companiilor o modalitate de a construi și rula automatizări în departamente.

Compania a avut un ritm de creștere accelerat, în aprilie 2019 UiPath având 400.000 de utilizatori în 200 de țări. La acea vreme, compania a declarat că și-a majorat veniturile recurente anuale de la 8 milioane de dolari în aprilie 2017 la peste 200 de milioane de dolari. UiPath a declarat atunci că și-a crescut efectivul de 16 ori pe o perioadă de doi ani, ajungând la peste 2.500 de angajați. De asemenea, a lăsat să se înțeleagă că are în vedere o ofertă publică.

Astfel, UiPath a prezentat în decembrie un proiect de înregistrare la Securities and Exchange Commission pentru o ofertă publică inițială.