Nu ajunge nimeni nicăieri dacă ameninţă Turcia din punct de vedere economic”, a spus ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu după ce Donald Trump a avertizat Turcia cu „distrugerea economică” dacă va ataca miliţiile kurde din Siria, care sunt aliate ale Statelor Unite, potrivit stiripesurse.

 Donald Trump, a discutat luni seară, prin telefon, cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, despre crearea unei zone de securitate în Siria, a anunţat Preşedinţia Turciei.

Cei doi preşedinţi „au discutat despre ideea creării unei zone de securitate liberă de grupuri teroriste în nordul Siriei”, a transmis Preşedinţia Turciei, citată de postul tv Al-Arabiya.

Donald Trump şi Recep Erdogan au evidenţiat importanţa aplicării planului de securitate în oraşul sirian de frontieră Manbij.

Casa Albă a confirmat, potrivit agenţiei de presă Reuters, că Donald Trump a discutat luni cu Recep Erdogan despre „cooperarea în curs” din Siria. 

Duminică, Trump a afirmat că Statele Unite vor începe retragerea din Siria, anunţată în decembrie, dar că vor continua să atace luptătorii Statului Islamic.

”Vom ataca de la baza existentă în apropiere, dacă se reformează. Vom devasta Turcia, economic, dacă atacă kurzii. Vom avea o zonă sigură de 20 de mile…La fel, nu dorim ca Turcia să fie provocată de kurzi”, a scris Trump pe Twitter.