"Când va fi cazul, veţi afla. (…) Nu excludem nimic. Nici eu, nici colegii mei nu suntem pe vecie aici şi până una-alta, eu n-am amintiri (…) cu ieşiri la pensie din Guvern. Sunt funcţii temporare, unde trebuie toţi să ne facem datoria cât mai bine cu putinţă, chit că este vorba de o zi, două, un an, doi, cât o fi. O zi, dacă mai avem de stat, în ziua aia trebuie să ne facem datoria cât putem de bine", a răspun Tudose, întrebat de Antena 3, dacă are de gând să opereze schimbări în garnitura de miniştri.

Tudose a mai spus că preferă să tragă anumite semnale de alarmă, atunci când este necesar, decât să îi certe pe miniştrii.

"Nu-i cert, dar eu am considerat (…) să nu mă prefac că nu văd anumite lucruri şi că, atunci când vedem ceva, să spunem despre ce este vorba. Dacă asta este duritate, ok, duritate. Eu consider că e normalitate să spunem când e bine, ce e bine, să spunem când e rău, ce e rău. Să lăudăm când e de lăudat, să încurajăm când e de încurajat şi să tragem semnalele de alarmă atunci când ele sunt de tras", a spus Tudose. 

Premierul susține că nu a dorit să îşi construiască o anumită imagine bazată pe atitudinea pe care o are faţă de membrii Cabinetului său. 

"N-am jucat pentru imagine sau nu îmi foloseşte. Nu vreau să candidez la nimic, nici politic, nici administrativ. Deci n-am de ce să joc pentru acest lucru, ci pur şi simplu mi-am asumat o sarcină de a pune în practică programul de guvernare, program care trebuie să ducă la creşterea nivelului de trai al românilor. Atâta tot", a mai spus Mihai Tudose.