Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader este din nou rector al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Acesta a obţinut al doilea mandat în fruntea instituţiei de învăţământ după ce a obţinut 32,87% din voturi, faţă de 24,39% cât a strâns contracandidatul său, Adrian Muraru.

Alegerile au avut loc miercuri, 3 martie. Au votat 594 de persoane, iar Tudorel Toader a primit 283 de voturi, pe când Adrian Muraru a primit doar 210 voturi.

Liga Studenţilor din Iaşi a făcut publice rezultatele votului, precizând că Tudorel Toader a câştigat al doilea mandat în fruntea UAIC, pentru perioada 2020-2024, “cu votul a doar 32,87% dintre membrii comunității academice, prin urmare el este în momentul de față cel mai nereprezentativ rector al unei universități românești”, scrie edupedu.ro.

Tudorel Toader: Rezultatul votului arată că instituţia noastră este una deschisă, democratică

“Prejudiciul de imagine adus Universității ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași de până acum a fost colosal, ceea ce urmează nu se arată a fi mai bine. Dorim tuturor curaj și răbdare în următorii 4 ani, în care va trebui să (re)învățăm să devenim o comunitate academică integră”, mai transmit cei de la Liga Studenţilor.

După câştigarea celui de-al doilea mandat în fruntea UAIC, Tudorel Toader a declarat următoarele: “Acest vot mă onorează şi le mulţumesc pentru încrederea acordată pentru următorii patru ani colegilor mei din universitate. Acest vot arată faptul că este încredere în ceea ce s-a realizat în patru ani în cea mai veche universitate modernă a României. Pe de altă parte, rezultatul votului arată că instituţia noastră este una deschisă, democratică şi în cadrul căreia fiecare îşi poate spune opţiunea. Îi asigur pe toţi membri comunităţii de faptul că ceea ce am realizat până acum va continua şi în următorii patru ani”, scrie bzi.ro.