Fosta soţie a lui a fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, garantează cauţiunea de un milion de euro pentru ea şi fostul edil.

Ea a încheiat o convenţie şi garantează cu trei imobile cauţiunea stabilită în cazul ei şi al fostului primar.

A garantat cu trei imobile

Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, inadmisibilă plângerea formulată de inculpatul Tudorache Daniel, astfel că acesta trebuie să vină cu cauţiunea stabilită la 1 milion de euro.

Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX, că fosta soţie a lui Daniel Tudorache a încheiat o convenţie cu fostul edil al sectorului 1, astfel încât ea a garantat cu trei imobile care depăşesc un milion de euro.

Condiţia pusă de fosta doamnă Tudorache este ca fostul edil să respecte toate regulile.

O cauţiune de 1 milion de euro a fost stabilită în cazul fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, cercetat de DNA.

Cauțiune și pentru menajeră

Cauţiunea în cazul fostei sale soţii a fost stabilită la 200.000 euro, iar în al menajerei la 75.000 euro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl cercetează pe Daniel Tudorache pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor.

În acelaşi dosar s-a mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de alte două persoane fizice, fosta soţie şi o persoană fizică aflată în anturajul primarului, pentru infracţiunea de complicitate la spălarea banilor, respectiv trafic de influenţă.

Comunicatul DNA

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de TUDORACHE DANIEL, la data faptelor primar, anterior deputat, viceprimar al Primăriei Sectorului 1 București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor.

În același dosar s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de alte două persoane fizice, fosta soție și o persoană fizică aflată în anturajul primarului, pentru infracțiunea de complicitate la spălarea banilor, respectiv trafic de influență.

Totodată, celor trei inculpați li s-au fixat cauțiuni care trebuie depuse până la data de 27 noiembrie 2020, după cum urmează:
– 1.000.000 euro – TUDORACHE DANIEL
– 200.000 euro – fosta soție
– 75.000 euro – persoană fizică aflată în anturajul primarului”, precizează comunicatul DNA.

Foto: INQUAM / Octav Ganea.