„În ceea ce îl privește pe Trump: dacă ar obține dovezi împotriva lui, ar putea să nu se întâmple nimic, așa cum nu s-a întâmplat niciodată nimic, din câte știu. Acest lucru este confirmat de alte persoane care au lucrat cu el mult mai târziu: că el niciodată nu știe nimic”, a declarat Barbara Res la CNN, potrivit Businessinsider.

Acuzaţii grave la adresa lui Donald Trump

Ea a adăugat că îl cunoaște pe Trump și știe că „este foarte măsurat și foarte răzbunător și nu respectă regulile. ”El nu a respectat niciodată regulile”, spune Res, fost vicepreședinte al Organizației Trump, care a supravegheat clădirea Tower Trump din Manhattan în anii 1980. Ea a petrecut 18 ani conducând imperiul imobiliar al lui Trump și a lucrat direct sub fostul președinte.

Presa americană a scris că este de așteptat ca procurorii din Manhattan să declanșeze un proces penal, împotriva organizației fostului președinte. Acuzațiile sunt legate de o investigație a biroului Procurorului General din Manhattan, cu privire la activități de afaceri ale firmei, inclusiv beneficii pentru persoane cu funcții importante în Organizația Trump.

Procurorii vizează zeci de mii de dolari, plătiți unor lideri ai oraganizației (Allen Weisselberg) și modul în care compania a raportat respectivele beneficii și a plătit taxele pe care le datora. Avocații lui Trump au încercat să-i convingă pe procurori să renunțe la acuzațiile împotriva companiei.

Procurorrii, pe urmele lui Donald Trump

Acuzațiile vin după o anchetă de doi ani pentru a stabili dacă Organizația Trump a încălcat legile din New York. Procurorii au început, de asemenea, să analizeze dacă fiul lui Weisselberg, Barry, a primit avantaje pentru care nu a plătit taxe. Soția lui Barry, Jennifer Weisselberg, a cooperat cu procurorii și a predat documente și dosare.

Res a mai declarat că fost surprinsă de faptul că Allen Weisselberg nu a cooperat cu procurorii. „Mă mir că nu vorbește. Nu înțeleg. Nu poate obține o iertare – așa cum cred alții. Dar, probabil că Trump îl are cu ceva la mînă. Este singurul lucru la care mă pot gândi”, a spus Res.

Biroul procurorului general din Manhattan colaborează cu cel din New York, în timp ce acesta din urmă continuă o ancheta civilă.