În opinia lui Donald Trump, în funcția de președinte, Barack Obama nu a făcut nimic altceva decât să fie  ”ineficient”, relatează AFP, citată de agerpres.

În discursul pe care urmează să-l pronunţe la Convenţia Naţională Democrată, fostul preşedinte democrat va denunţa incapacitatea de a conduce a preşedintelui Donald Trump care, potrivit lui, nu a apreciat ”niciodată” importanţa funcţiei pe care o are.

”Când aud asta şi văd oroarea pe care ne-a lăsat-o, stupiditatea acordurilor pe care le-a încheiat …”, a reacţionat actualul preşedinte Donald Trump. ”Iată cum a fost rău, în ce punct a fost un preşedinte ineficient”, a adăugat el.

Ce spune Barack Obama

Declarațiile președintelui SUA survin după ce Barack Obama, a declarat că Donald Trump este responsabil pentru moartea a 170 de mii de americani, infectați cu noul coronavirus, transmite Reuters.

„Donald Trump nu a crescut până la această poziție (n.r președinte), pentru că nu a putut, iar consecințele sunt foarte grave. 170.000 de americani au murit. Milioane de locuri de muncă au dispărut. Cele mai grave stimulente ale noastre au izbucnit, reputația noastră în întreaga lume a suferit foarte mult, iar instituțiile noastre democratice sunt sub amenințare într-un mod care nu s-a mai întâmplat până acum „, se arată în tezele publicate ale discursului lui Obama.

Fostul președinte american susține că Donald Trump nu și-a luat niciodată în serios funcția pe care o deține.

„Nu m-am așteptat niciodată ca succesorul meu să-mi cuprindă viziunea sau să-mi continue politicile. Am sperat, de dragul țării noastre, că Donald Trump ar putea arăta un anumit interes în a lua slujba în serios; ca să resimtă importanța acestei funcții și să descopere o anumită stimă pentru democrația care i-a fost pusă în grijă. Dar nu a făcut-o niciodată”, susține Obama.

Și Michelle Obama a transmis un mesaj controversat la adresa lui Donald Trump.

„Trist, aceasta este America pusă în vitrină pentru generaţia următoare, o naţiune neperformantă nu doar în materie de politică, ci şi în materie de caracter. Donald Trump nu este preşedintele potrivit pentru această ţară. A avut timp mai mult decât suficient să demonstreze că poate exercita această funcţie, dar, în mod clar, este depăşit”, a spus aceasta.