Compania a anunţat, totodată, că a fost instituit deja Comandamentul de Iarnă, iar pasagerii trebuie ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească.

Potrivit datelor CFR Călători, pentru a preîntâmpina eventuale perturbări în circulaţia feroviară, s-a decis să se pună la dispoziţie locomotivele Diesel de rezervă şi să pregătească materialul rulant pentru circulaţie în condiţii de iarnă. De asemenea, compania a suplimentat echipele de intervenţie şi asigură personalul necesar pentru deszăpezirea unităţilor proprii (revizii, depouri etc), asigurând totodată pregătirea suplimentară a garniturilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, avertizări Cod Galben şi Cod Portocaliu de ninsori abundente şi viscol, valabile până duminică seară, în 27 de judeţe din sudul şi sud-estul ţării, inclusiv în Municipiul Bucureşti.