Treurile Soarelui 2024. Destinații populare directe

Revin Trenurile Soarelui. Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de CFR Călători, călătorii vor beneficia de legături directe din diverse orașe importante din țară către stațiunile de pe litoralul românesc.

Printre aceste orașe se numără Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași și Galați. Aceste trenuri vor oferi călătorii rapide și confortabile către destinațiile de vacanță preferate din România.

Variație și confort

Timp de trei luni, vor fi disponibile 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors) în cadrul programului „Trenurile Soarelui”, inclusiv 14 trenuri (7 dus/7 întors) care vor avea Mangalia drept destinație/plecare.

De asemenea, 36 de trenuri (18 dus/18 întors) vor asigura legătura dintre București și litoralul românesc. Există opțiuni multiple de conexiune, inclusiv trenuri cu plecare din București Nord (inclusiv București Băneasa), precum și din alte orașe importante din țară.

Călătoria Bucureşti-Constanţa durează, în medie, de circa 2 ore şi 20 minute.

Facilități modernizate

Trenurile InterRegio estivale sunt dotate cu vagoane climatizate, echipate cu prize electrice pentru încărcarea dispozitivelor electronice, toalete ecologice și uși de acces automate. Majoritatea vagoanelor au fost modernizate integral în ultimii 14 ani, oferind călătorilor un nivel ridicat de confort și siguranță.

În plus, trenurile de lung parcurs includ vagoane cușetă și de dormit, asigurând o călătorie plăcută și odihnitoare pentru pasageri.

Oferte și Reduceri

Pe lângă conexiunile excelente și facilitățile moderne, CFR Călători oferă diverse reduceri pentru biletele de tren:

  • Reducere de 10% la tariful de transport pentru biletele dus-întors
  • Reducere de până la 10% pentru biletele cumpărate cu anticipație
  • Reducere de 25% pentru posesorii de card TrenPlus
  • Gratuitate pentru elevi și reduceri de 90% pentru studenți la călătoriile în vagoanele clasa a 2-a.

Recomandări pentru călătorii

CFR Călători recomandă planificarea călătoriei cu anticipație, inclusiv achiziționarea biletelor din timp.

Biletele pot fi cumpărate cu până la 30 de zile în avans online, de pe www.cfrcalatori.ro, din aplicația mobilă „CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery), din automatele de vânzare bilete din gări sau de la casele de bilete CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).

În timpul programului estival de transport, turiștii de pe litoralul românesc pot beneficia de trenurile Regio pentru a călători între stațiunile de pe litoral. De asemenea, trenurile de lung parcurs care vin din marile orașe ale țării vor asigura legături directe către stațiunile de pe litoral, până la Mangalia.