Lovitură pentru acești români! Ar putea fi nevoiți să plătească mai mulți bani. Marcel Ciolacu: Este o abordare social-democrată

Așadar, Marcel Ciolacu a spus că abordarea respectivă este una social democrată, în contextul în care taxarea directă a proprietăților în România înseamnă un procent redus din PIB, raportat la media europeană.

„Este o abordare social-democrată şi vreau să vă spun că există în toată Europa. La taxarea directă a proprietăţilor, avem cel mai mic coeficient în crearea PIB-ului, mi se pare că 2%, faţă de o medie europeană de 4,6%. Deci este normal, că te uiţi, niciodată cifrele nu mint. Te uiţi la statistici şi vezi unde este domeniul şi zona pe care trebuie să o acoperi, astfel încât să intri în trendul european. Nu putem trăi în Europa cu alte reguli”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu spune că trebuie analizată şi situaţia cotei unice

De asemenea, social democratul a spus și că trebuie analizată situaţia cotei unice, pentru alinierea la tendinţele europene.

„Cota unică a rămas în continuare în România, dar mai sunt trei state din Europa care au cotă unică şi nu sunt nişte state… Chiar unul este cam cât are Bucureştiul, aşa. Deci nu sunt nişte state dezvoltate economic. Trebuie să ne hotărâm: vrem, în România, să inventăm tot timpul apa caldă sau vrem să intrăm în zona euro categoric. (…) Aceste măsuri fiscale sunt prinse în programul de guvernare – nu neapărat desfiinţarea cotei unice explicit -, că vom analiza în cursul acestui an o altă abordare fiscală. Ştiţi foarte bine că orice modificare la Codul Fiscal intră în vigoare după şase luni, ca să fie, totuşi, predictibilă şi transparentă”, a completat șeful PSD.

Mai apoi, acesta a vorbit despre faptul că PNL este un susținător al cotei unice, punctând că există guverne de dreapta în Europa care nu aplică o astfel de cotă.

„Am făcut o coaliţie cu Partidul Naţional Liberal într-un moment dificil pentru România şi ne-am asumat acest lucru. Categoric că trebuie uniformizate, dar mai sunt guverne de dreapta în Europa care nu au cotă unică, deci nu este un element definitoriu pentru un partid de dreapta cota unică. Nu neapărat trebuie să spunem că, domnule, e doctrinar, se încalcă doctrina liberală”, a conchis președintele PSD.