Creștere imensă a tranzacțiilor pe trimestrul 1 pentru Bitcoin

Bitcoin România a raportat că în primul trimestru din acest an, numărul de tranzacții pe platforma lor de criptomonede a crescut cu 600% față de aceeași perioadă a anului precedent, ca rezultat al aprobării ETF-urilor în Statele Unite ale Americii. De asemenea, un alt eveniment semnificativ pentru companie și industrie în viitorul apropiat este Bitcoin Halving, un eveniment care are loc o dată la patru ani și care implică reducerea la jumătate a numărului de monede puse în circulație. Această reducere va avea loc vineri, 19 aprilie.

La 10 ianuarie 2024, Comisia pentru Valori Mobiliare și Bursă (SEC) a aprobat 11 ETF-uri Bitcoin. ETF-urile, sau fondurile tranzacționate la bursă, sunt un tip de titluri de valoare care urmăresc performanța subiacentă a unei colecții de active sau mărfuri. Un ETF spot Bitcoin este un fond tranzacționat la bursă care urmărește prețul spot sau prețul curent al Bitcoin.

“O mare parte a acestui volum a fost tranzacționat datorită aprobării ETF-urilor în piața din SUA. Participanții din piața cripto așteaptă acest eveniment de mult timp, iar faptul că ETF-urile au fost aprobate la începutul lui 2024, ne oferă încredere că industria cripto prinde tot mai multă tracțiune pe termen lung,” a afirmat George Rotariu, Cofondator și CEO Bitcoin România.

„Dacă nu știi care este strategia corectă, practic nu ai nicio șansă de succes pe termen lung”, spune și Constantin Rotariu, CTO Bitcoin România.

Numărul utilizatorilor activi va crește

Platforma Bitcoin România are 80.000 de utilizatori activi, iar conducerea companiei anticipază că acest număr va înregistra o creștere semnificativă în urma a două evenimente importante planificate în perioada imediat următoare. Primul eveniment este Bitcoin Halving (programat pentru vineri, 19 aprilie), un eveniment ce are loc o dată la patru ani și care aduce modificări substanțiale în ceea ce privește prețul monedei și volumul tranzacțiilor. Cel de-al doilea eveniment este lansarea Bitcoin Breakfast, o serie de sesiuni săptămânale de educație financiară concentrată pe criptomonede.

Halvingul reprezintă o reducere cu 50% a ratei de emisie a monedelor BTC, în timp ce piața continuă să genereze noi oportunități și cereri. Din acest motiv, din perspectivă istorică, în perioada halvingului și cea imediat următoare, prețul Bitcoin are tendința de a crește.

“Halvingul este un eveniment care mărește atenția pieței către tehnologia Blockchain. Istoric, în perioada de după halving, prețul Bitcoin creste spectaculos. Desigur, nimeni nu știe exact ce se va întâmpla cu ocazia celui de-al patrulea halving, de aceea lansăm invitația către educație spre publicul din România. Din ianuarie 2023 și până acum, numărul utilizatorilor din rețea deja a crescut semnificativ, noi având acum peste 80.000 de utilizatori activi pe platformă. Scopul nostru este să educăm cât mai mulți români și să le arătam cum se intră sigur și eficient în sfera cripto”, a adăugat managerul.

Compania a lansat Bitcoin Breakfast, un program de sesiuni de educație financiară desfășurat în fiecare vineri la sediul Bitcoin din Piața Universității (Strada Nicolae Mavrogheni, nr. 1). Aceste întâlniri one-on-one sunt deschise atât persoanelor fizice, cât și celor juridice, indiferent de nivelul lor de experiență sau de apetitul pentru risc, și au ca scop descoperirea oportunităților oferite de criptomonede.

„Educația financiară e esențială în zona de cripto deoarece este foarte ușor să pierzi bani, uneori atât de ușor încât majoritatea participanților noi în piață pierd bani. Dacă nu știi care este strategia corectă, practic nu ai nicio șansă de succes pe termen lung. Noi suntem de părere că, în loc să intri singur în piața cripto și să plătești din buzunarul tău propriile greșeli, până vei învăța lecții, mai bine te educi fără costuri până în punctul în care ai o strategie care să te ajute sa te poziționezi corect. În acest context, Bitcoin Breakfast e o oportunitate unică de educație gratuită”, a explicat Constantin Rotariu, Cofondator și Chief Strategy Officer Bitcoin România.