Bitcoin a scăzut

Bitcoin, cea mai valoroasă și cea mai cunoscută criptomonedă din lume, a înregistrat o scădere de 16,2% față de maximul anului, de 73.794 de dolari, atins pe 14 martie.

Ether, moneda asociată rețelei blockchain Ethereum, a înregistrat o scădere de 9,18% sâmbătă, ajungând la 2.930 de dolari. Aceasta reprezintă o pierdere de 296,1 dolari față de închiderea anterioară.

Toate criptomonedele vor dispărea

Celebrul investitor Jim Rogers se așteaptă ca toate criptomonedele să „dispară” și susține că Bitcoin „va ajunge, într-o zi, la zero.”

Cel care a fondat alături de George Soros fondul Quantum, autor al cunoscutei cărți de investiții ”Investment Biker”, se așteaptă ca toate criptomonedele, inclusiv Bitcoin, să dispară într-o zi.

Anticipând că Bitcoin va ajunge la „zero”, el a subliniat: „Sunt foarte sceptic în ceea ce privește criptomonedele. Nu mă aștept să dureze. Nu văd nicio valoare, pe termen lung, în criptomonedă”.

n ciuda recentei explozii a prețului Bitcoin, care a stabilit un nou record, veteranul investitor Jim Rogers rămâne sceptic în ceea ce privește criptomoneda și piața Crypto. Rogers este fostul partener de afaceri al lui George Soros la Quantum Fund și Soros Fund Management.

De atflel, pe 20 martie, Bitcoin și-a demonstrat din nou fragilitatea. După ce a atins un nivel de 72.000 de dolari, prețul a scăzut la sub 63.000 de dolari.

În timpul sesiunilor de tranzacţionare, preţul Bitcoin a coborât până la 62.320,30 dolari pe unitate, după ce în săptămâna anterioară atinsese un maxim istoric de 73.679 dolari pe unitate.

Rogers a spulberat optimismul susținătorilor criptomonedei, declarând:

„Sunt foarte sceptic față de cripto. Nu cred că va dura. A fost fabulos pentru unii. Nu și pentru mine. Nu văd nicio valoare pe termen lung în criptomonedă”.

„Am mai multă încredere, pe viitor, în lucruri reale pe care oamenii le pot folosi, decât mineritul Bitcoin. Că este vorba de orez sau zahăr, nu contează. Știu că orezul va avea întotdeauna valoare. A avut întotdeauna. Nu cred că Bitcoin va avea întotdeauna valoare.”

Bitcoin va ajunge într-o zi la zero

Renumitul investitor a mai spus că Bitcoin va dispărea și va ajunge, într-o zi, la zero.

Pe de altă parte, el a subliniat că valoarea mărfurilor precum zahărul nu va dispărea: „Valoarea zahărului nu va dispărea și nu va ajunge la zero”.

Mai mult, Rogers se îndoiește de capacitatea Bitcoin de a înlocui activele sigure, cum ar fi aurul și argintul.

„Nu cred că va înlocui aurul și argintul”, a opinat el. ”Poate greșesc. Poate ar trebui să-mi vând tot aurul și argintul și să cumpăr Bitcoin. Dar, din câte văd, majoritatea oamenilor înțelege aurul și argintul, dar mulți nu înțeleg Bitcoinul”.

„Din punctul meu de vedere, criptomonedele par a fi vehicule bune de tranzacționare… Mă aștept ca toate să dispară într-o zi. Multe dintre ele au dispărut deja”.