Cel care a fondat alături de George Soros fondul Quantum, autor al cunoscutei cărți de investiții ”Investment Biker”, se așteaptă ca toate criptomonedele, inclusiv Bitcoin, să dispară într-o zi.

Anticipând că Bitcoin va ajunge la „zero”, el a subliniat: „Sunt foarte sceptic în ceea ce privește criptomonedele. Nu mă aștept să dureze. Nu văd nicio valoare, pe termen lung, în criptomonedă”.

Jim Rogers, un sceptic constant al pieței Crypto

În ciuda recentei explozii a prețului Bitcoin, care a stabilit un nou record, veteranul investitor Jim Rogers rămâne sceptic în ceea ce privește criptomoneda și piața Crypto. Rogers este fostul partener de afaceri al lui George Soros la Quantum Fund și Soros Fund Management.

De atflel, pe 20 martie, Bitcoin și-a demonstrat din nou fragilitatea. După ce a atins un nivel de 72.000 de dolari, prețul a scăzut la sub 63.000 de dolari.

În timpul sesiunilor de tranzacţionare, preţul Bitcoin a coborât până la 62.320,30 dolari pe unitate, după ce în săptămâna anterioară atinsese un maxim istoric de 73.679 dolari pe unitate.

Rogers a spulberat optimismul susținătorilor criptomonedei, declarând:

„Sunt foarte sceptic față de cripto. Nu cred că va dura. A fost fabulos pentru unii. Nu și pentru mine. Nu văd nicio valoare pe termen lung în criptomonedă”.

Investitorul a continuat:

„Am mai multă încredere, pe viitor, în lucruri reale pe care oamenii le pot folosi, decât mineritul Bitcoin. Că este vorba de orez sau zahăr, nu contează. Știu că orezul va avea întotdeauna valoare. A avut întotdeauna. Nu cred că Bitcoin va avea întotdeauna valoare.”

Bitcoin va ajunge într-o zi la zero. Valoarea zahărului nu va dispărea și nu va ajunge la zero

Renumitul investitor a mai spus că Bitcoin va dispărea și va ajunge, într-o zi, la zero.

Pe de altă parte, el a subliniat că valoarea mărfurilor precum zahărul nu va dispărea: „Valoarea zahărului nu va dispărea și nu va ajunge la zero”.

Mai mult, Rogers se îndoiește de capacitatea Bitcoin de a înlocui activele sigure, cum ar fi aurul și argintul.

„Nu cred că va înlocui aurul și argintul”, a opinat el. ”Poate greșesc. Poate ar trebui să-mi vând tot aurul și argintul și să cumpăr Bitcoin. Dar, din câte văd, majoritatea oamenilor înțelege aurul și argintul, dar mulți nu înțeleg Bitcoinul”.

Rogers a confirmat că nu deține Bitcoin sau alte criptomonede și a concluzionat:

„Din punctul meu de vedere, criptomonedele par a fi vehicule bune de tranzacționare… Mă aștept ca toate să dispară într-o zi. Multe dintre ele au dispărut deja”.

cripto
SURSĂ FOTO: Finixio

Rogers a avertizat cu privire la potențiala dispariție a dolarului american

Renumitul investitor este cunoscut ca un cripto sceptic. În 2021, el a spus că nu va cumpăra Bitcoin, deoarece guvernele ar putea interzice criptomonedele.

În 2022, el vorbea despre dorința guvernului de a controla și de a reglementa toate aspectele cripto.

Scepticismul lui Rogers merge și mai departe de criptomonede. El a avertizat, de asemenea, cu privire la potențiala dispariție a dolarului american, apreciind țările care explorează monede de rezervă alternative.

El a prezis că America va avea de suferit, pe măsură ce valoarea dolarului se va eroda și mai mult, iar yuanul chinezesc va deveni rivalul monedei americane.

De asemenea, Rogers așteaptă ca următoarea recesiune să fie cea mai gravă de până acum.

Fluctuațiile rapide și schimbările bruște au fost o constantă în istoria Bitcoin. Într-o piață bullish anterioară, prețul Bitcoin a înregistrat un maxim de peste 68.000 de dolari, în noiembrie 2021. Aproximativ un an mai târziu, se tranzacționa sub pragul de 20.000 de dolari.

Cei care sunt optimiști în privința criptomonedelor afirmă că volatilitatea acestui tip de activ ar trebui să scadă pe măsură ce Bitcoin devine mai matur.

Lansarea ETF-urilor Bitcoin, care permite o gamă mai largă de investitori să obțină expunere la criptomonede, ar putea, teoretic, să contribuie la reducerea volatilității acestora.