Potrivit clubferoviar.ro, primul tramvai nou ar putea ajunge în Capitală la mijlocul lunii martie. De asemenea, conform sursei citate, până la finalul primului mandat de primar al lui Nicușor Dan pe șinele din Capitală vor circula 200 de vehicule noi, de producție românească.

În ceea ce privește companiile vizate, noul edil al Capitalei vrea să se semneze până la finele anului în curs contractele cu Astra Vagoane Călători Arad și cu Electroputere VFU Pașcani, societăți românești care au câștigat licitațiile organizate de Primăria Municipiului București, respectiv Societatea de Transport București.

Decizia de achiziționare a unor noi tramvaie vine după ce, odată cu trecerea timpului, multe dintre actualele tramvaie care circulă în prezent în Capitală au vârste venerabile. Mai exact, se pare că angajații Uzinei de Reparații Atelierele Centrale (URAC) din cadrul STB fac practic imposibilul pentru a le menține în circulație și pentru ca siguranța călătorilor să nu fie pusă în pericol.

În luna martie ajunge primul tramvai

Astfel, conform sursei citate, primul tramvai nou în București va veni de la Pașcani la mijlocul lunii martie, iar în termen de 15 luni pot fi livrate toate cele 40 de unități contractate inițial.

De asemenea, la finele lunii iulie, Asocierea Electroputere VFU Pașcani – Reloc Craiova a câștigat licitația organizată de STB pentru livrarea a 40 de tramvaie de 18 metri, cu posibilitatea de suplimentare cu încă 60 de unități.