Paul Stănescu: Trăim într-un haos generalizat

Secretarul general al PSD susţine că la nivelul Executivului funcţionează trei guverne într-unul iar reprezentanţii fiecăreia dintre forţele politice care se află la guvernare constituie un guvern separat de celelalte şi că miniştrii USR-PLUS se comportă „de parcă ar fi în opoziţie”.

În acest context, Paul Stănescu transmite că social democrații sunt dispuși să preia guvernarea, însă nu poate preciza „în ce formulă”.

Se comportă mai mult de parcă ar fi în opoziţie

„La ora asta trăim într-un haos generalizat. Practic, sunt trei guverne într-un guvern. (…) Unul dintre guvernele astea se comportă mai mult de parcă ar fi în opoziţie şi mă refer la guvernul USR-PLUS. (…) Practic, nu mai înţelege nimeni nimic”, a declarat Paul Stănescu la Antena 3.

De asemenea, secretarul general al PSD a numit drept „un joc inteligent” acțiunile președintelui PNL, Ludovic Orban.

„Practic, primul ministru nu conduce. Orban se ceartă cu Cîţu pentru că ei vor avea un congres cât de curând, la care Cîţu şi-a anunţat intenţia să candideze”, a adăugat Paul Stănescu.

„Preşedintele cred că-şi dă seama că a greşit foarte grav că a adus la putere o coaliţie pierzătoare”, subliniază Stănescu.

Ce arată sondajele de opinie

În continuare, acesta a vorbit și despre sondaje de opinie, care arată că PSD este la 35% în preferinţele electoratului, cu 15 procente peste PNL.

„În momentul în care guvernul nu mai este credibil, el trebuie să plece, e singura soluţie”, a spus Paul Stănescu, înainte de a fi întrebat dacă PSD ar participa la un guvern de uniune naţională.

„Orice partid vrea să vină la putere şi PSD a demonstrat de fiecare dată că e un partid responsabil pentru ţară. Sigur, nu pot să descriu acum în ce formulă ar fi să facem o guvernare, dar PSD a demonstrat de fiecare dată când a fost la guvernare, oamenii au dus-o mai bine, a fost creştere economică”, a conchis Stănescu.