Traian Băsescu este terminat! Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat o decizie care îi distruge viitorul poltic! Judecătorii au respins, sâmbătă, ca nefondată, sesizarea Partidului Mişcarea Populară referitoare la anularea alegerilor în Bucureşti şi la votul pe liste suplimentare în Capitală. Decizia este definitivă.

Filiala Sectorului 3 a PMP a depus, vineri, la ICCJ o cerere de anulare a deciziei Biroului Electoral Central. Instanţa a decis respingerea cererii, ca nefondată. Hotărârea magistraţilor este definitivă. Solicitarea PMP viza în principal votul pe listele suplimentare în Bucureşti.

PMP avea nevoie de 0,07 procente pentru a atinge pragul de 5% necesar intrării în Parlament, la Senat.

În sesizarea prin care PMP sector 3 cerea BEC invalidarea alegerilor din Bucureşti, partidul a cerut verificarea listelor electorale suplimentare din mai multe secţii de votare în care pe listele suplimentare au votat mai mult de 11 alegători.

BEC a respins solicitarea PMP, afirmând că ”susţinerile contestatorului sunt simple afirmaţii sau speculaţii neînsoţite de vreo probă, acestea nefiind apte să conducă la concluzia că s-ar impune anularea alegerilor în Municipiul Bucureşti”.

Conform rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie, înaintea contestaţiilor, anunţate de BEC, PMP a obţinut la Camera Deputaţilor 4, 82% din voturi, iar la Senat 4,93%.

Lovitură imensă pentru PMP

Reprezentanţii PMP au anunţat vineri că Biroul Electoral Central a respins solicitările de renumărare depuse de formaţiune, arătând că magistraţii au susţinut acest demers, dar partidele s-au opus.

„Pentru o informare corectă, solicitările noastre au fost respinse. Le mulţumim magistraţilor din Biroul Electoral Central care au susţinut demersurile noastre, în schimb partidele politice s-au opus. Este lesne de înţeles de ce partidele, fie ele de dreapta sau de stânga, au votat împotriva solicitărilor PMP. Avem convingerea că dacă erau aprobate solicitările noastre, existau şanse ca rezultatul final să fie diferit”, spuneau reprezentanţii PMP.

Preşedintele demisionat al PMP, Eugen Tomac, a declara că formaţiunea sa a obţinut 4,94% din voturi la alegerile parlamentare, rezultat pe care partidul „nu îl pune sub semnul întrebării”, însă au fost formulate 1.090 de contestaţii transmise BEC şi Birourilor electorale judeţene.