Traian Băsescu, despre pensiile speciale: Așa ceva este inadmisibil!

Traian Băsescu a declarat la RealitateaPlus că, „prin diverse artificii”, unele persoane au ajuns să aibă pensii „mult mai mari decât salariile mari pe care le-au avut înainte de pensionare”.

„Dacă din punct de vedere al acordării acestor pensii, lucrurile sunt în regulă, nu se iau banii de la pensionarii contributori, pe de altă parte, dimensiunile unora dintre aceste pensii sunt absolut nejustificate. Pensii de 30, 40 de mii de lei, 50 de mii de lei. Unii, prin artificii legislative, promovate tot de miniștri, nu de altcineva, de oamenii politici au fost promovate, prin diverse artificii au ajuns să aibă pensii mult mai mari decât salariile mari pe care le-au avut înainte de pensionare”, a declarat Traian Băsescu la RealitateaPlus.

Un alt aspect care trebuie discutat

De asemenea, acesta a explicat că un alt aspect care trebuie discutat este valorea pe care anumite pensii speciale ajung să o atingă. Conform celor spuse, „așa ceva este inadmisibil”.

„Deci este un alt aspect care trebuie discutat și aici chiar nu există justificare să se ajungă la pensii de 60 de mii, 70 de mii și 80 de mii de lei, prin transfer de la bugetul de stat, în condițiile în care și bugetul de stat, chiar dacă nu e fondul de pensii, și bugetul de stat este tot din contribuțiile românilor, nu din altă parte. Nu înțeleg de ce ar trebui să contribui eu sau dvs. ca să existe niște pensii de 80 de mii de lei. Așa ceva este inadmisibil!”, a completat fostul președinte.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu