Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit în detaliu despre programul de guvernare al PNL, apreciind că este unul îmbătrânit și mult prea stufos.

„Le-am citit programul, nu-i un program cu viziune, e un program îmbătrânit. Nu e un program modern, parca e scris de oameni care au tarit acum 20 de ani. Marea problemă este informatica, vine G5 peste noi. Plecând de la această tehnologie, am ridicat problema unei așezări uniforme 5G pe teritoruiul UE. Să prevenim un decalaj între ţări. 5G va revoluționa si viața de zi cu zi”,  a comentat Băsescu.

El a vrbit și despre apa de băut care ar fi o altă problemă.

„Marea problemă pe care o pune acum UE este potabilizarea apei la robinete. O problema, şi a doua, legată de apa ieftină de la izvor. Apa nu poate fi o afacere. Imbutelierea genereaza poluare groaznica. Atunci se pune problema unor politici să oblige statele să aduca sistemele de aprovizionare cu apă încât să fie potabilă. Apa de izvor de la Borsec şi Dorna să fie ieftină sau gratuită. Aş fi vrut să văd elemente despre viitor în program”, a mai spus fostul preşedinte.

Pe de altă parte, întrebat de sociologul Marius Pieleanu dacă își va da demisia, ca urmare a procesului de la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde judecătorii vor da decizia finală cu privire la colaborarea fostului președinte cu Securitatea.

„Nu, nu îmi voi da demisia! Aștept să văd rezultatul procesului”, a replicat Traian Băsescu.