Doliu uriaș în sistemul sanitar! Un cunoscut medic s-a stins din viață. Tragedie în România

Medicul Ovidiu Nicolae Alexa, șeful unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi, s-a stins din viață la vârsta de 46 de ani. Decesul s-a produs după ce medicul s-a întors de la muncă, în urma unui infarct.

Colegii săi regretă tragedia și spun că medicul Ovidiu Nicolae Alexa s-a stins din viață din cauza suprasolicitării.

”Este o dovadă în plus a epuizării şi a suprasolicitării personalului medical în această perioadă”, a afirmat managerul Spitalului Municipal Dorohoi, Valerian Andrieş, pentru Realitatea Dorohoiană.

Medicul Ovidiu Nicolae Alexa a fost un om deosebit

Managerul spitalului unde lucra medicul Ovidiu Nicolae Alexa a mai spus că acestuia i s-a făcut rău imediat ce a ajuns acasă de la muncă și că partenera sa de viață a sunat imediat la 112. Mai mulți medici și asistenți ai spitalului au intervenit de urgență, însă nu au mai putut face nimic pentru colegul lor. Ei au încercat să îl resusciteze timp de o oră și jumătate, dar degeaba.

„A fost un om deosebit. A muncit enorm pentru spital, pentru pacienți, a salvat sute de vieți. Din păcate el s-a pierdut și din cauza muncii, a stresului de zi cu zi. Decesul colegului nostru este o dovadă în plus a stresului și epuizării personalului medical în această perioadă. Din păcate, inima unor colegi cedează. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace”, a declarat medicul Valerian Andrieș.

DSP Botoșani spune că este vorba despre suprasolicitare

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, a declarat, de asemenea, că decesul medicului din Dorohoi s-a produs din cauza suprasolicitări.

”Sigur că este vorba de suprasolicitare”, a subliniat Adăscăliţei, care efectuează gărzi şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Dorohoi.