Tragedie în România! Fetița înecată în piscină este ținută în viață doar de aparate

Alina Belu, managerul Spitalului de Copii Sfânta Maria, spune că fetița este ținută în viață de aparate și că beneficiază de resursele necesare pentru menținerea funcțiilor vitale. În ceea ce privește starea de sănătate, aceasta este una extrem de gravă, medicii fiind rezervați cu privire la pronostic.

„Copilul este susţinut cardiorespirator şi ventilat mecanic. Pacientul beneficiază de toate resursele necesare pentru menţinerea funcţiilor vitale. Este într-o stare extrem de gravă cu prognostic rezervat. Având în vedere că noi suntem un ATI de nivel unu, cel mai înalt nivel ca şi competenţă şi complexitate, pacientul beneficiază de toate resursele pentru susţinerea funcţiilor vitale.”, spune managerul spitalului unde copila este internată.

”Doar Dumnezeu mai poate face ceva”

Managerul spitalului spune că echipa medicală a aplicat toate metodele de tratament și că doar Dumnezeu mai poate face ceva în plus față de ceea ce s-a făcut deja. Alina Belu mai spune că este cu sufletul alături de familie doarece și ea este părinte. Mai mult decât atât, aceasta a spus că se roagă pentru ca fetița să fie salvată.

”Echipa medicală a aplicat toate metodele de tratament. Din acest moment, doar Dumnezeu mai poate face ceva în plus faţă de ceea ce se aplică acum. Ca părinte, sunt cu sufletul alături de această familie, şi mă rog să fie salvat copilul!“, a spus Alina Belu, managerul Spitalului de Copii Sfânta Maria.

Salvatorii au gasit-o fără suflare

Tragedia s-a petrecut în localitatea Horpaz, la doar câţiva kilometri de Iaşi, în week­en­dul care tocmai a trecut. Feti­ţa s-ar fi băgat în piscină nesuprave­gheată şi, probabil, neştiind să înoate, salvatorii au găsit-o fără suflare, notează ziaruldeiasi.ro.

„Au fost urgenţe cauzate de căldură, dar cea mai gravă urgenţă din weekend a fost intervenţia la un copil de 9 ani, o fetiţă, înecată în piscina ca­sei, o fetiţă găsită în stop cardio-respirator, resuscitată vreme îndelungată de echipajul de la Terapie In­tensivă. Activitatea cardiacă s-a obţinut, copilul a fost transferat la secţia ATI, a Spitalului de Copii Sfânta Maria cu prognostic însă foarte rezervat“, a declarat prof. univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi.

Sursă foto: Dreasmtime