Doliu uriaș în muzică. Joey Jordison, cofondator și baterist al trupei de hard rock Slipknot, a murit luni, la 46 de ani. Anunțul a fost făcut de revista Variety. Jurnaliștii au dat glas acestei informații oferite chiar de către familia toboșarului, într-un comunicat de presă.

La această oră, nu se cunoaște cauza decesului. Singurul lucru cert este că Joey a murit „liniștit, în somn”.

„Moartea lui Joey ne-a lăsat un gol în suflet și ne-a întristat. Cei care l-au cunoscut au înțeles inteligența sa, firea sa blândă, inima uriașă și dragostea lui pentru familie și muzică”, se arată în comunicatul familiei. Rudele artistului au anunțat că înmormântarea va fi o ceremonie privată. Familia a cerut presei să le fie respectată această dorință.

Cine a fost Joey Jordison

Joey Jordison, fondator Slipknot, care a fost toboșarul trupei în perioada de glorie și a scris numeroase hituri. Jordison a crescut în Des Moines, Iowa și a cântat la tobe încă de la 8 ani. Era deja un veteran al scenei locale de metal, când a înființat trupa ce avea să devină Slipknot, în 1995, alături de percuționistul Shawn Crahan și basistul Paul Gray.

El a părăsit formația fără o declarație oficială, însă pe surse, s-a scris că a fost concediat. Jordison a mai activat în trupele Murderdolls, Scar the Martyr și Sinsaenum.

Albumul de debut al grupului s-a numit „Mate. Feed. Kill. Repeat.”, acesta fiind lansat în ziua de Halloween a anului 1996.

Trupa a devenit celebră datorită spectacolelor live de anvergură și a măștilor pe care le poartă protagoniștii. Jordison a purtat deseori o mască albă, cu picături negre și o coroană de spini, atunci când cânta la tobe.

La începutul anilor 2000, Slipknot era una dintre cele mai mari trupe hard rock din lume, colaborând cu producătorul Rick Rubin la albumul din 2004, „Vol. 3: The Subliminal Verses” și a câștigat primul lor premiu Grammy în 2006.

Sursa foto: Dreamstime