Richard Rockefeller, de 65 de ani, îl vizitase pe tatăl său, care a sărbătorit joi noapte împlinirea vârstei de 99 de ani, şi se îndrepta spre locuinţa sa din statul Maine, din nord-estul ţării, când avionul său s-a izbit de copaci imediat după decolare, a relatat New York Daily News, citat de Agerpres. 'Este o tragedie teribilă', a precizat un purtător de cuvânt al familiei. 'Familia este în stare de şoc. Richard era un minunat şi îndrăgit membru al familiei. Ea un pilot experimentat. A zburat ani de zile'. a adăugat el.

David Rockefeller, tatăl lui Richard, este nepotul lui John D. Rockefeller, fondatorul companiei Standard Oil, şi este cotat ca unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

Reţeaua Rockefeller

– Rockefeller Group International (RGI) a fost lansat în 1928 de John D. Rockefeller Jr. pentru dezvoltarea complexului Rockefeller Center din Manhattan;

– David Rockefeller (99 de ani), singurul nepot al lui John Rockefeller, fondatorul Standard Oil, are o avere estimată la 2,8 miliarde de dolari. El este capul familiei Rockefeller a cărei avere ajunge, conform unor estimări, la 110 miliarde de dolari;

– Pachetul majoritar de acţiuni al RGI a fost cumpărat în 1989 de Mitsubishi Estate, moment în care a început dezvoltarea unei platforme investiţionale globale – cu Mitsubishi Estate în Japonia, Europa Capital în Europa şi RGI în SUA – care administrează astăzi active ale unor terţe părţi în valoare de peste 23 mld. dolari;

– Europa Capital este un manager de fonduri de investiţii ce operează la nivel european, cumpărat de la cei trei proprietari ai săi de către Rockefeller Group. Din 1995, a gestionat şase fonduri implicate în 70 de tranzacţii totalizând peste 7 miliarde de euro în 17 ţări europene. Investitorii Europa Capital sunt în majoritate covârşitoare americani, nume importante din asigurări sau universităţi cu notorietate.

Citiți și: Rockefeller are un plan incredibil pentru români

Capital.ro scria la începutul acestui an că Rockefeller Group International a intrat ca investitor pe piaţa imobiliară românească după ce a achiziţionat, în octombrie 2010, pachetul majoritar de acţiuni al fondului de investiţii Europa Capital.

Rockefeller a prins gustul pieţei rezidenţiale bucureştene şi îşi turează motoarele la maximum pentru 2014. Compania intenţionează să dezvolte în paralel trei proiecte cu peste 600 de apartamente.

Mai multe detalii pot fi citite aici

 

Istoria Rockefeller: Cum au devenit niște nemți săraci o dinastie americană NEMURITOARE

În urmă cu doi ani, cei de la Business Insider scriau că numele original se spune că era "Rockenfeller". Istoria începe cu John Davison Rockefeller, care s-a născut în 1839, familia acestuia mutându-se în anul 1852 în Cleveland. Primul tun a venit odată cu Războiul Civil, când JD a reușit să pună pe picioare un mic business ale cărui venituri erau produse din furnizarea de hrană pentru trupele unioniste. La finalul războiului, acesta JD avea deja o avere de 250.000 de dolari.

Mai multe detalii aici