Doliu la nivel mondial. Fondatorul grupului Las Vegas Sands, Sheldon Adelson, a încetat din viață. Potrivit AFP, acesta a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 87 de ani, după ce a dus o luptă grea cu cancerul.

Anunțul morții sale a fost făcut chiar de compania sa într-un comunicat, relatează Agerpres.

În același timp, compania sa a amintit în comunicat partea vizionară a lui Adelson care, în industria turismului, este considerat arhitectul complexurilor hoteliere integrate.

“În Las Vegas, Macao şi Singapore, viziunea domnului Adelson pentru complexurile integrate a transformat sectorul, a schimbat traiectoria companiei pe care el a fondat-o şi a reinventat turismul în fiecare dintre aceste pieţe”, a declarat Las Vegas Sands în comunicat.

“Impactul său asupra industriei va fi veşnic”, a mai precizat sursa citată în text.

Un mare susținător a lui Donald Trump

De menționat este faptul că, principal finanţator al Partidului Republican, Sheldon Adelson a fost un susţinător ferm al preşedintelui Donald Trump şi al premierului israelian Benjamin Netanyahu.
Totodată, magnatul cazinourilor, al cărui grup deţine două complexuri hoteliere de lux în Las Vegas – The Venetian şi The Palazzo – şi cazinouri în Macao şi Singapore, şi-a exprimat deschis susţinerea pentru preşedintele republican Donald Trump.

În Israel, Benjamin Netanyahu a beneficiat de pe urma generozităţii sale prin intermediul cotidianului gratuit Israel Hayom pe care Adelson l-a înfiinţat în 2007 şi care este astăzi unul dintre cele mai citite din Israel.

În ceea ce privește slujba de rămas bun, Sheldon Adelson fi înmormântat în Israel, se precizează în comunicat.

O ceremonie comemorativă ar urma să aibă loc în Las Vegas “la o dată ulterioară”, a precizat grupul Sands.

Sheldon Adelson a încetat din viață la 87 de ani în noaptea de luni spre marți.