Este doliu în lumea medicală din România! Un reputat medic, apreciat atât de pacienţi, cât şi de colegii săi, a încetat din viaţă.

A murit dr. Kalman Schwarz, unul din cei mai buni neurologi ai României

Este vorba despre Dr. Kalman Mihaly Schwarz, medic primar neurolog şi fost șef al Secției de Neurologie de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Actualul manager al spitalului judeţean, Gabriel Lazany, a făcut anunţul trist privind trecerea în nefiinţă a medicului pe pagina sa de Facebook, luni dimineaţa.

Postarea sa a adunat imediat sute de reacţii şi mesaje de condoleanţe. Acelaşi mesaj a fost postat şi pe pagina Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

“Şi-a dedicat viața pacienților și echipei pe care a coordonat-o cu dăruire”

“Cu mult regret ne luăm rămas bun de la cel care a fost Dr. Kalman Schwarz, medic primar în specialitatea neurologie, ani la rând medic șef al Secției Neurologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Om și profesionist de un caracter aparte, Dr. Kalman Schwarz și-a dedicat viața pacienților și echipei pe care a coordonat-o cu dăruire.

Dumnezeu să îi așeze sufletul în rândul drepților! Condoleanțe familiei îndurerate!”, a scris Gabriel Lazany.

Doliu şi la Timişoara! Un reputat medic chirurg a murit la doar 58 de ani

Şi lumea medicală din Timişoara este în doliu. Duminică, medicul Ovidiu Burlacu, specialist în chirurgie toracică, a încetat din viaţă la vârsta de 58 de ani. Acesta a condus Secția de Chirurgie Toracică a Spitalului Municipal Timișoara salvând, de-a lungul carierei sale, viețile a mii de persoane, notează Timiş Online.

“Lumea medicală din Timișoara este mai săracă. Unul dintre cei mai cunoscuți, apreciați și iubiți specialiști în chirurgie toracică ne-a părăsit. Medicul care a salvat viețile a mii si mii de pacienți.

A fost un exemplu pentru sute de medici rezidenți și și-a pus amprenta pe traseul profesional al fiecăruia dintre ei. Ovidiu Burlacu a lucrat, însă, ani de zile alături de colegii noștri pneumologi și a răspuns prezent ori de cate ori i-a fost solicitat ajutorul. Ne-a sprijinit să implementăm în spital proceduri chirurgicale noi, aplicate până atunci doar în cele mai moderne unități sanitare din Occident.

Noi, cei de la Victor Babeș, l-am considerat întotdeauna ca fiind un membru al familiei spitalului nostru. Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină”, se arată într-un mesaj al spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Sursă foto: Dreamstime