Doliu pe scena politică. Un primar social democrat s-a stins din viață la doar 37 de ani. Este vorba despre Iulian Ionașcu, primarul localității Gura Ialomiței.

Acesta s-a stins din viață, duminică, la un spital din Constanța, la doar câteva zile după ce și-a sărbătorit ziua de naștere.

Potrivit ultimelor informații, săptămâna trecută, miercuri, 6 ianuarie, acesta împlinise vârsta de 37 de ani, iar la o zi după aniversarea sa, edilul a început să se simtă foarte rău și a fost transportat de urgență la un spital din Constanța.

Se pare că în urma investigațiilor realizate de către cadrele medicale, s-a stabilit că acesta suferise un accident vascular cerebral, iar la câteva zile distanță, duminică, pe 10 ianuarie, primarul din Gura Ialomiței a murit.

Doliu pe scena politică

Este durere imensă pe scena politică, având în vedere că Iulian Ionașcu a fost ales primar al localității Gura Ialomiței în luna septembrie 2020 și se afla la primul său mandat.

De asemenea, localnicii din Gura Ialomiței au fost șocați vestea că edilul s-a stins și viață, iar un lucru ciudat pentru ei este faptul că precedentul primar, Cristinel Lambru, a murit în luna mai, anul trecut, scrie independentonline.

Nu este prima oară când PSD-ul mai pierde un membru. În urmă cu doar o lună, deputatul Sebastian Radu a murit, la scurt timp după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, îşi rugase colegii să doneze sânge pentru a salva viața colegului lor.

Tot Marcel Ciolacu a anunțat și decesul colegului său.

“A murit Sebi Radu, colegul nostru. Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Se pare că șa începutul lunii noiembrie, deputatul a fost confirmat cu COVID-19 şi a dezvoltat o formă gravă de boală. De la Spitalul Judeţean din Buzău, el a fost transferat în Capitală la Spitalul Militar Central şi intubat.

De asemenea, potrivit presei locale, singura sa comorbiditate ar fi fost o tromboflebită incipientă. După câteva zile în care a reușit să respire fără ajutorul aparatelor, Sebastian Radu a intrat în comă, iar la scurt timp a încetat și din viață.