Accident deosebit de grav în România! Un microbuz a fost lovit în plin de un tren. În ce stare se află victimele?

Tragicul eveniment a avut loc pe un drum comunal (DC3 – Urișor-Dej), la o trecere la nivel cu calea ferată nemarcată, potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj.

De asemenea, în microbuz se aflau 8 pasageri și șoferul. Impactul s-a produs la pasajul de cale ferată din localitatea Urișor, comuna Cășeiu, între un microbuz și un tren regio expres, care circula de la Baia Mare spre Cluj-Napoca.

Două persoane sunt în stare gravă

Conform sursei menționate, patru persoane au fost deja transportate la spital iar pentru una dintre victime a fost solicitată intervenția elicopterului SMURD.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a activat planul roșu de intervenție și a anunțat că, dintre cei opt răniți, doi sunt în stare mai gravă.

Un alt accident feroviar a avut loc anterior

Anterior, traficul feroviar în drum spre Constanța a fost blocat iar numeroase curse feroviare spre și dinspre litoral au fost anulate de urgență după ce două trenuri de marfă s-au ciocnit. Accidentul a avut loc aproape de miezul nopții în zona localității Fetești din județul Ialomița. Conform informațiilor, nu au fost raportate victime, însă cele două locomotive s-au făcut praf și au blocat pur și simplu circulația, anunță ISU Ialomița.

Salvatorii s-au deplasat la fața locului cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD, alături de un echipaj SAJ Ialomița venit în sprijin. ISU Ialomița a anunțat că în urma accidentului nu au fost victime, ci doar pagube materiale însemnate.

Sursă foto: Dreamstime