Tragedie în lumea colecționarilor de artă din România. Art dealer-ul Gabriel Valentin Mager s-a sinucis într-o locuință din București, la începutul acestei săptămâni. Mai exact, potrivit ultimelor informații acesta s-ar fi împușcat cu un pistol în gură pe care nu îl avea declarat la Poliție. De menționat este faptul că înainte de a face acest gest, acesta și-ar fi vizitat părinții.

Gabriel Valentin Mager este un nume cunoscut în lumea colecționarilor de artă. Surse apropiate delaerului au declart pentru Gândul că acesta se confrunta cu depresie, în contextul în care ar fi fost acuzat că ar fi comercializat o serie de falsuri ale unor opere semnate de artiști de renume la nivel mondial.

Mai exact, piesele comercializate de acesta  ar fi ajuns în colecții private după ce ar fi fost vândute prin intermediul unei celebre case de licitații, iar sinuciderea artistului generează semne de întrebare.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul la rândul lor că în timpul vizitei la părinți, bărbatul era abătut din cauza depresiei și nu avea deloc chef să vorbească. Spre seară acesta ar fi plecat acasă, la apartamentul său din Șoseaua Panduri, iar de atunci nimeni nu l-a mai văzut în viață.

Tragedia momentului. Cum a fost găsit dealerul

Părinții au încercat ulterior să îl sune și au devenit îngrijorați în momentul în care fiul lor nu a mai răspuns delos. Astfel, luni dimineață, aceștia, alături de o prietenă a acestuia, s-au deplasat la casa ealerului.  În casă, au făcut, însă, o descoperire cumplită. Gabriel Valentin Mager era căzut într-o baltă de sânge, după ce se împușcase în gură.

Totodată, bărbatul ar fi lăsat și un bilet în care explica mai multe instrucțiuni cu privire la trasferarea unei sume de bani pe care o deținea în contul bancar.

De menționat este faptul că acțiunile sale nu prevesteau ce avea să se întâmplă. Ultima postare publicată de acesta pe contul personal de socializare era alături de soția sa cu care avea doi copii. În același timp, în perioada verii el a postat mai multe imagini di Indonezia, alături de soția sa.

În ceea ce privește arma crimei, surse au declarat pentru Gândul că este vorba despre un pistol militar Beretta Pietro, de calibru 7,65 milimetri, pentru care nu deținea autorizație. În acest context, în paralel, a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili proveniența armei respective.

Trebuie menționat faptul că în urmă cu doar cinci zile ca Gabriel Valentin Mager să-și pună capăt zilelor, o echipă de polițiști belgieni a venit în România pentru recuperarea unor opere de artă furate dintr-un seif și localizate la București.

Sursa foto: facebook