Tragedie fără precedent în România. Coronavirusul face noi victime. Este vorba despre Gheorghe Jugănaru, cel mai cunoscut fotograf din judeţul Argeş și soția sa. Fotograful s-a stins din viaţă la finalul săptămânii trecute după ce a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2, iar drama nu s-a oprit aici.

La mai puțin de 24 de ore după ce acesta a încetat din viață, soția sa, Valeria Jugănaru a murit și ea. La fel ca și soțul său, femeia a fost și ea infectată cu noul coronavirus. 

De menționat este faptul că Gheorghe Jugănaru era cel mai cunoscut fotograf din județul Argeș, iar moartea sa este o adevărată dramă pentru comunitate. Fotograful avea 74 de ani, iar în 1990 a deschis primul studio foto din Piteşti.

De-a lungul vieții sale, bărbatul s-a remarcat prin profesionalismul şi talentul său. Totodată, Gheorghe Jugănaru a fotografiat de-a lungul carierei sale numeroase personalităţi şi a fost un colaborator constant al Teatrului Alexandru Davila din Piteşti.

Tragedia momentului. Un renumit fotograf și soția sa s-au stins din viață

Înainte de tragedie, apreciatul fotograf era internat la Piteşti în spital de mai multe zile, la fel ca şi soţia sa, după ce ambi au fost infectați cu noul coronavirus. Gheorghe Jugănaru s-a stins din viaţă pe 8 octombrie, iar Valeria, soţia sa, a murit în dimineaţa zilei de sâmbătă 9 octombrie.

Cei doi soți nu aveau copii şi au fost înmormântaţi duminică 10 octombrie în satul Beuca din judeţul Teleorman. Tragicul anunț a fost făcut de sora regretatului fotograf într-o postare pe contul de socializare.

„O inimă bună a încetat sã mai bată, un Suflet Mare, Blând si Generos, s-a ridicat la cer, lăsând în urmă lacrimi, durere, suferinţă şi un gol imens pentru totdeauna”, a scris Mioara Jugănaru, sora regretatului fotograf Gheorghe Jugănaru.

Amintim faptul că de câteva săptămâni, pandemia de coronavirus a revenit în forță în România. Numărul infectărilor se menține ridicat în continuare, la fel și cel al deceselor.

Potrivit datelor publicate duminică, 10 octombrie, de GCS, până la acea dată, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.356.640 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 3.762 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Totodată, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.400 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 164 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.