Agentul de poliție nu a respectat limita maximă de viteză și nu a acordat prioritate de trecere victimei.

Potrivit informațiilor transmise de purtătorul de cuvânt al Parchetului, polițistul respectiv nu era în misiune, chiar dacă mașina avea girofarul aprins.

„Agentul de poliție nu a respectat limita maximă de viteză și nu a acordat prioritate de trecere victimei. Victima, minoră de 13 ani, era angajată în traversare pe trecerea de pietoni. Procurorul de caz apreciază cu vedere la dispunerea unor măsuri preventive. S-a reținut că avea semnalele vizuale pornite, nu și cele acustice, și nu se afla în misiune.

Se administrează mijloacele de probă și se fac cercetări cu privire la aceste aspecte. S-a reținut, repet, că nu era în misiune și avea semnalele luminoase pornite. S-a reținut că n-au fost respectate prevederile legale și s-a stabilit că nu a respectat regimul de viteză, s-a dispus o expertiză care va stabili ce viteză avea”, a explicat Radu Călin, purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Cum a avut loc accidentul?

Amintim că două fetițe care traversau strada joi, 13 ianuarie, au fost lovite de o mașină de poliție, în Sectorul 1 din București. Una dintre fetițe a decedat, iar cea de a doua se află în spital, dar este în afara oricărui pericol.

„Astăzi, în jurul orei 13.30, Direcţia de Poliţie Bucureşti a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliţie, pe raza Sectorului 1. Agentul de poliţie aflat la volan a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii”, a transmis Poliția printr-o informare de presă.

Unii martori spun că fetițele au traversat pe trecerea de pietoni. Potrivit DSU, una dintre ele a decedat în ciuda manevrelor de resuscitare. Autospeciala rula cu semnalele luminoase în funcţiune.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă echipaje de prim ajutor. Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs accidentul.