Milionarul Cristi Borcea face afirmații incredibile. Fostul finanțator și președinte executiv al lui Dinamo uimește pe toată lumea.

Trădarea supremă din partea lui Borcea

Borcea a avut o reacție incredibilă atunci când a fost întrebat de investitorii spanioli conduși de Pablo Cortacero și Juan Jose Melero Marin, cei care ar urma să cumpere clubul de la Ionuț Negoiță.

„Păi ce să cumpere?! Că nu mai există Dinamo, cel pe care l-am lăsat eu. Birourile sunt la RIN şi centrul de copii e la Granitul. Ce să cumpere? Cheltuieli? Ce să cumpere?

Brandul? Şi ce să faci cu brandul dacă nu ai bani? Dinamo avea un brand de vindea un jucător cu 2-3 milioane. De la juniori îi dădeam cu 300 -400 de mii de euro. Acum se vinde cel mai bun jucător cu 200 de mii. Ce brand? În ultimii ani cei mai, buni jucători s-au vândut pe 200-400 de mii. Nu mai există brand”, a spus Cristi Borcea, conform Telekom Sport.

Pablo Cortacero are multe afaceri în domeniul imobiliar. A jucat fotbal la nivel de amator și a condus clubul CD Imperio. A mai încercat să preia Almeria şi Getafe, dar negocierile au eșuat.

Borcea a devenit celebru atunci când s-a implicat la Dinamo. Acesta a fost adus în Ștefan cel Mare de Cornel Dinu, poate cel mai mare fotbalist care a evoluat vreodată pentru echipa alb-roșie. Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.

A ieșit din fotbal, apoi a ajuns la pușcărie În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.

În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. A fost găsit vinavat pentru că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.