Este vorba despre fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu. Acesta a demisionat din PNL pe 24 iunie 2019 după ce avusese două mandate de deputat în fostul PDL între anii 2008-2012 și 2012-2016. Ialomițianu nu a ajuns niciodată în PMP, deși se pare că ar fi avut contacte cu partidul fostului său șef. Ialomițianu a fost lăudat în mai multe rânduri de Traian Băsescu. Ex peședintele țării a avut un rol decisiv în numirea acestuia în Guvernele Boc.

Decizia luată de fostul ministru i-a șocat pe toți. Se pare că acesta a decis să se înscrie în ALDE și să fie candidatul formațiunii pentru Primăria Brașov.

Marele anunț a fost făcut de Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ALDE.

„Doresc să vă anunț înscrierea în partid a domnului Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe. De asemenea, domnia sa va fi candidatul ALDE la Primăria orașului Brașov”, a declarat Tăriceanu.

”Cel mai bun ministru de Finanțe”

Despre Ialomițianu, Traian Băsescu, fostul său șef din PDL, susținea în urmă cu câteva zile, că este cel mai bun ministru de finanțe pe care l-a avut România, alături de Theodor Stolojan.

Ialomițianu nu este singurul apropiat al lui Băsescu ce se alătură ALDE. Un consilier județean PMP s-a înscris și el în partid.

„Totodată la ALDE s-a înscris Dorin Cârdea, consilier județean PMP de Timiș și am hotărât de asemenea să îi încredințăm o sarcina oragnaizatorică importantă. Va fi coordonator pe mai multe județe”, a mai spus Tăriceanu.