Co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) susține că mai mulți foști membri ai partidului USR, dar și din alte zone politice, se vor alatura AUR. El a subliniat faptul că acest lucru nu este surprinzător și nu se întâmplă nicidecum brusc.

“Nu este o surpriză și, în ciuda aparențelor, nu este o chestiune bruscă. Noi am făcut apel către toate forțele naționale conștiente de ceasul de cumpăna pe care îl traversează România, să ne unim sub aceeași siglă.”, a spus Claudiu Târziu la Antena 3.

Totodată, co-președintele AUR susține că membrii vor veni din mai multe zone politice, însă oamenii care nu au avut legătură cu valorile AUR nu vor fi primiți. El a mai adăugat că Alianța a refuzat să primească grupuri masive.

“Vor mai veni din mai multe zone politice. Dar nu vor veni oameni care nu au avut de-a face niciodată cu valorile pe care noi le ipartasim: familia, națiunea, credință și libertatea. Și nu doar că le-au declarat, ci că le-au slujit. Noi am refuzat să primim grupuri masive de membri.”, a adăugat acesta.

Membrii USR au ales AUR

De menționat este faptul că, în cursul acestei săptămâni, doi foşti membri USR, Raluca Amariei şi Dan Rădulescu, s-au înscris în Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), conform unui comunicat de presă transmis de formațiunea politică.

Se pare că cei doi membri au demisionat din USR în 2020, motivul fiind „diferenţele accentuate de viziune”, conform comunicatului alianţei.

Fosta membră USR, Raluca Amariei, a oferit o serie de declarații în acest context. Aceasta numeşte formaţiunea o „construcţie îndrăzneaţă”, despre care speră să fie opţiunea de vot pentru cei mai mulţi români în 2024.

Totodată, ea a mai adăugat că AUR a ajuns în Parlament cu un scop și are oportunitatea de a demonstra că este într-adevăr o alternativă serioasă în politica din România.

„Am acceptat invitaţia celor doi copreşedinţi George Simion şi Claudiu Târziu de a participa la această construcţie îndrăzneaţă şi le mulţumesc pentru încrederea pe care mi-au arătat-o

Alianţa pentru Unirea Românilor a ajuns în Parlament anul trecut pe fondul unui vot de protest. Acum are şansa să demonstreze că este o alternativă credibilă şi serioasă în politica românească. Îmi doresc ca în 2024 Alianţa pentru Unirea Românilor să fie opţiunea de vot pentru cei mai mulţi români, singura formaţiune care merită o şansă în momentul de faţă”, a transmis Raluca Amariei, fostă membră a USR.

O reacție a venit și din partea lui Dan Rădulescu care susține că AUR este singura „zonă politică” din România care pune accentul pe familie, naţiune, credinţă şi libertate.

„Încă de când mi-am dat demisia din USR, mi-am asigurat alegătorii că voi continua lupta politică pe care am început-o. Voi milita, în continuare, pentru un sistem de învăţământ incluziv şi performant şi pentru dreptul nostru constituţional la un mediu sănătos.

Principiile mele conservatoare se regăsesc în cele patru valori definitorii ale AUR, iar pasul meu de astăzi este unul firesc către singura zonă din politica românească ce are ca puncte cardinale familia, naţiunea, credinţa şi libertatea”, a spus şi Dan Rădulescu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei