De asemenea, s-a oficializat și trecerea la PNL a finului lui Liviu Dragnea, fostul senator PSD Emanoil Savin. Astfel, PSD are acum 68 de senatori, majoritatea fiind de 69 de voturi.

Trădare la nibel înalt în PSD

În ce priveşte moţiunea de cenzură, social-democraţii au recuperat doi parlamentari, deputații ​Georgian Pop și Corina Bogaciu reîntorcându-se în PSD, după ce s-au alăturat anul trecut Pro România.

Cu revenirea lui Pop și Bogaciu, PSD are acum 200 de parlamentari, iar cu cele 30 de voturi de la UDMR și patru de la aleșii ex-ALDE, social-democrații au toate șansele să dărâme Guvernul Orban la moțiunea de cenzură, informează HotNews. Pentru a demite Guvernul, este nevoie de 233 de voturi.

PSD și UDMR acuză Executivul, în textul moțiunii de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești”, de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

Textul moțiunii de cenzură inițiată de PSD și UDMR face apel la respectarea principiilor democratice și critică decizia Guvernului Orban de a-și asuma răspunderea pe proiectul de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.


Te-ar putea interesa și: