O versiune falsă a aplicației WhatsApp a fost depistată de către specialiști. Aplicația falsă este mult promovată în ultima perioadă. Aceasta circulă și fură conturile reale ale utilizatorilor WhatsApp. Există o modalitate simplă de a recunoște versiunea falsă a aplicației!

Aplicația YoWhatsApp este falsă!

Chiar dacă aplicația WhatsApp este actualizată, în mod oficial, cu funcții noi sau îmbunătățite, unii utilizatori și-ar dori și mai multe funcții și opțiuni în cadrul aplicației. În acest sens, infractorii cibernetici profită de acest lucru și atrag utilizatorii cu versiuni WhatsApp false, personalizate cu diverse funcții.

Aplicația WhatsApp falsă care circulă cu denumirea de „YoWhatsApp” încearcă în prezent să atragă utilizatori, dar în spatele acesteia se ascund escroci periculoși, care fură conturile utilizatorilor.

Cea mai recentă versiune a aplicației fură în secret jetoanele de acces pentru WhatsApp-ul real

Așadar, reclamele pentru „YoWhatsApp” pot fi găsite, spre exemplu, pe Snaptube sau Vidmate. aplicația care imită WhatsApp-ul este creat în formatul unui messenger complet funcțional și pune la dispoziție funcții pe care WhatsApp-ul real nu le are, a informat Computerbild.de.

După cum au descoperit cercetătorii de securitate de la Kaspersky, cea mai recentă versiune fură în secret jetoanele de acces pentru WhatsApp-ul real. Acest lucru permite persoanelor care controlează aplicația din spate să preia conturile WhatsApp ale utilizatorilor și să trimită mesaje spam sau phishing, spre exemplu.

De asemenea, orice utilizator care a instalat aplicația „YoWhatsApp” ar trebui să o ștergă cât mai curând posibil și să configureze autentificarea cu doi factori cu WhatsApp pentru a fi în siguranță.

WhatsApp a anunțat recent o versiune cu abonament, cu opțiuni suplimentare

Celebrul serviciu de mesagerie deținut de compania Meta, cea care deține și aplicația Facebook, ar putea introduce în curând și o versiune cu abonament, care va oferi noi facilități. WhatsApp încearcă astfel o formă de monetizare a serviciuli, noile facilități urmând să fie disponibile doar pentru cei care aleg să plătească pentru acest servicu.

În codul versiunii beta a aplicaţiei WhatsApp au fost descoperite indicii care arată că serviciul deţinut de Meta vrea să lanseze o versiune Premium.

Au fost descoperite trei noi funcții ce ar urma să fie disponibile pentru cei care plătesc un abonament, însă nu ar fi exclus ca și altele să fie adăugate înainte de lansarea oficială a versiunii Premium sau ulterior. Mai multe detalii chiar aici.