Toţi cei 11.700 de salariaţi ai ArcelorMittal Galaţi vor intra, de luni, prin rotaţie, în şomaj tehnic, iar în această perioadă, care se va încheia la sfârşitul lunii iulie, angajaţii vor fi plătiţi cu 85 la sută din salariu, potrivit directorului combinatului, Augustine Kochuparampil, citat de Mediafax.

Programul vizează inclusiv conducerea şi se va derula timp de aproximativ trei luni, perioadă în care fiecare angajat se va afla în şomaj tehnic, prin rotaţie, câte zece zile, a declarat, duminică, Augustine Kochuparampil.

„Începem acest program de şomaj tehnic, care se va derula timp de două luni şi jumătate- trei luni, până la sfârşitul lunii iulie. Între timp, verificăm ce se întâmplă în piaţă şi, în funcţie de ce se întâmplă pe piaţă, vom decide ce vom face mai departe în această privinţă”, a spus Kochuparampil.

Măsura ar putea fi întreruptă doar dacă ar exista un reviriment al pieţei, lucru puţin probabil în perioada următoare.

În ceea ce priveşte măsurile care ar putea fi adoptate dacă situaţia nu se va îmbunătăţi pentru companie şi după terminarea perioadei de şomaj tehnic, administraţia susţine că nu s-a luat încă vreo decizie în acest sens.

„Deocamdată nu putem vedea nicio schimbare semnificativă în piaţă. Trebuie să fim pregătiţi pe varianta că lucrurile se vor îmbunătăţi într-un timp mai îndelungat. Dar nu am luat nicio decizie despre ce vom face după şomaj tehnic. Suntem deschişi şi analizăm situaţia zi de zi şi lună de lună şi numai dacă lucrurile se vor înrăutăţi ne vom gândi la noi măsuri”, a mai spus Kochuparampil.

Arcelor Mittal, cel mai mare producător de oţel din lume, este prezent pe piaţa românească, unde deţine combinatele siderurgice ArcelorMittal Galaţi, ArcelorMittal Tubular Products Iaşi, ArcelorMittal Tubular Products Roman şi ArcelorMittal Hunedoara, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi filiala locală a firmei de construcţii ArcelorMittal Construction.

SURSA:
Mediafax