Oferta de apartamente de lux disponibilă pe site-ul imobiliare.ro numără 105 unităţi locative al căror preţ exprimat în euro depăşeşte sau este egal cu 500.000 de euro. La acestea, se adaugă 820 de case şi vile pentru care proprietarii cer cel puţin jumătate de milion de euro. Preţul pe metru pătrat pentru acest segment de proprietăţi poate atinge chiar şi 8.000 de euro.

Primul loc în clasamentul celor mai scumpe apartamente este ocupat de o locuinţă de lux cu o suprafaţă de 240 mp utili, cu patru camere şi terasă, situată etajul şase (ultimul) într-un imobil din zona Herăstrău finalizat în 2008. Fiecare cameră are baia proprie. În plus, apartamentul este dotat cu saună şi sală de fitness. În preţ sunt incluse şi două locuri de parcare la subsolul imobilului. Pentru această locuinţă, proprietarul cere 1.900.000 euro.

Locul doi este ocupat de un alt apartament cu patru camere situat în cartierul Primăverii care este scos la vânzare pentru un preţ de 1.500.000 de euro. Locuinţa este nouă, imobilul fiind finalizat chiar în acest an, se află la etajul 1 şi are o suprafaţă utilă de 230 mp. Pe lângă cele patru camere, dispune de o bucătărie, trei băi şi două terase. Inedit este faptul că apartamentul dispune de trei sisteme diferite de încălzire: prin pardoseală, ventiloconvectoare, respectiv instalaţia de climatizare care poate fi setată pe cald sau rece.

Locul trei revine tot unui apartament nou, an construcţie 2006, din zona Kiseleff – Charles de Gaule. Apartamentul a fost scos la vânzare în martie anul curent pentru 1.000.000 de euro. Locuinţa este compusă din patru camere, trei băi, o bucătărie şi trei terase. Apartamentul se află la etajul 1 într-un bloc cu 4 etaje. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 177 mp. Blocul are paza asigurată şi dispune de centrală proprie şi sistem de ventilaţie.

Locul patru este ocupat de un apartament cu trei camere din complexul rezidenţial In City, zona Vitan Mall, pentru care proprietarul cere 950.000 de euro. Apartamentul se află la etajul 15 şi este compus din trei camere, trei băi, bucătărie şi două balcoane plus terasă de 30 mp.  

Pe locul cinci în topul celor mai scumpe apartamente scoase la vânzare în acest an se află un penthouse din zona Domenii. Apartamentul care are o suprafaţă utilă de 350 mp se compune din cinci camere, bucătărie, două băi şi o terasă. Accesul la liftul care deserveşte imobilul de cinci etaje se face direct din apartament. Preţul pentru care este scoasă pe piaţă această proprietate se ridică la 900.000 de euro.

Cele mai scumpe apartamente din ţară

Unul dintre cele mai scumpe apartamente din Braşov are un preţ afişat la vânzare de 750.000 de euro. Locuinţa este situată într-o clădire istorică din centrul oraşului, cu vedere la Turnul Sfatului şi Biserica Neagră. Are nouă camere, trei bucătării, trei băi şi o suprafaţă utilă de 400 mp, la care se adaugă o mansardă cu aceeaşi suprafaţă. Suprafaţa dar şi amplasamentul permit amenajarea proprietăţii ca mini-hotel sau pensiune.

Deşi diferenţa faţă de Capitală este considerabilă, apartamente scumpe există şi la Constanţa. Cu 399.000 de euro poate fi cumpărat un apartament de 300 mp cu şase camere situat la etajul trei într-un imobil cu şase nivele construit în 2008 în zona Faleza Nord. Apartamentul are două livinguri, 4 dormitoare, 4 băi, o bucătărie, 8 dressing-uri şi două terase de 14 mp fiecare.

În Cluj-Napoca, cu 380.000 de euro poate fi achiziţionat un apartament cu o suprafaţă utilă de 240 mp, compus din şase camere, două bucătării, trei băi şi o terasă. Apartamentul se află într-o clădire istorică din centrul oraşului, iar în preţul de vânzare este inclus un garaj şi două locuri de parcare.
Ceva mai ieftin este un apartament cu o suprafaţă comparabilă, 260 mp, din centrul Timişoarei, foarte aproape de piaţa Unirii, pentru care proprietarul cere 350.000 de euro. Locuinţa are cinci camere, două bucătării, două băi şi două balcoane închise. Apartamentul se întinde pe tot etajul, iar structura sa permite divizarea sa în două, fiecare cu intrare separată.