U2, Roger Waters sau Guns N’ Roses figurează în topul celor mai bine plătiţi muzicieni, alături de nume mai noi, ca Ed Sheeran sau Bruno Mars.

Rockerii irlandezi de la U2 au dovedit în 2018 că încă pot umple stadioane, după 43 de ani de carieră muzicală. 2,7 milioane de fani au luat parte la concertele lor din cadrul turneului „Joshua Tree”.

Încasările aduse de turneu, alături de vânzările albumului „Songs of Experience” le-au adus câştiguri de 118 milioane de dolari şi locul întâi în topul Forbes al celor mai bine plătiţi muzicieni din lume. Revista a calculat încasările dintre iunie 2017 şi iunie 2018, fără a ţine cont de onorariile agenţilor, managerilor sau avocaţilor.

Pe locul doi, la mică distanţă, se află trupa Coldplay, cu 115,5 milioane de dolari. Trupa, al cărei solist este fostul soţ al actriţei Gwyneth Paltrow, a efectuat în ultimii doi ani un turneu pe cinci continente, cu încasări totale de peste jumătate de miliard de dolari.

 La doar 27 de ani, Ed Sheeran completează podiumul cu venituri de 110 milioane de dolari, propulsat de succesul său uriaş pe platformele de streaming. El este de asemenea cel mai bine plătit muzician solo, potrivit calculelor făcute de Forbes.

Bruno Mars, cu 100 de milioane de dolari, şi Katy Perry cu 83, ocupă poziţiile 4 şi 5 din clasament. Cea din urmă este şi cea mai bine plătită femeie din muzică, urmată îndeaproape de Taylor Swift, cu 80 de milioane de dolari într-un singur an.

Pe locul şapte îl găsim pe Jay-Z, cu 76,5 milioane de dolari, urmat de altă surpriză a topului, trupa rock Guns N’ Roses, cu 71 de milioane de dolari.

Diddy încheie topul zece, cu încasări de 64 de milioane de dolari, depăşit cu o poziţie şi patru milioane de dolari de atemporalul Roger Waters.