Anul care se termină a fost un an sumbru pentru România, iar întâmplările tragice care parcă s-au ținut lanț au provocat un val de revoltă în rândul populației. Astfel, cititorii Capital și Evenimentul Zilei au decis ca evenimentul care a avut un impact major în societate să fie reprezentat de afacerile din timpul pandemiei.

Iată clasamentul:

1. Afacerile din timpul pandemiei

S-au întocmit dosare penale după ce s-au descoperit afaceri cu măști de protecție, mănuși, dezinfectanți, medicamente și apăaratură medicală. Dosarul Unifarm, certificate de vaccinare false și „vaccinările la chiuvetă”.

2. Incendiile de la ATI

Au ars mai multe secții din spitale care nu au autorizații ISU, iar 3 oameni au murit sufocați într-un container ATI. Instituțiile statului au fost absolvite de răspundere.

3. Dosarul Revoluției

De 32 de ani nu a fost niciodată finalizat, nu știm adevărul.

4. Cazul Onești

Doi bărbați au murit înjunghiați sub ochii a zeci de polițiști care n-au reușit operațiunea de salvare a celor doi electricieni. Gheorghe Moroșan (68 de ani) i-asechestrat într-un apartament pe care îl pierduse în instanță. Ore întregi polițiștii n-au găsit soluția ca să-l împiedice pe criminal să nu le ia viața celor doi muncitori nevinovați. Cazul e departe de a se fi încheiat. Șefii polițiștilor nu au fost nici acum audiați de procuror.

5. Atentatul de la Arad

Un om de afaceri, proprietar de fermă piscicolă cu somni africani și al unei firme de transport internațional cu tiruri, a fost aruncat în aer cu mașină cu tot. Românii s-au indignat că este posibil să se petreacă un atentat cu bombă fără ca niciun serviciu al statului să nu afle că se pregătește așa ceva. Iar acum sunt dezamăgiți că nici după luni de zile nu se știu vinovații.