Donald Trump are probleme mari după cei de la TikTok au anunțat că vor să-l dea în judecată. Cei de la celebra aplicație au a confirmat duminică informaţia că intenţioneză să ia măsuri și să ajungă în justiție după ce administraţia Trump  a interzis toate tranzacţiile din SUA ale popularei aplicaţii de socializare video şi ale companiei mamă a acesteia, ByteDance, din China. Decizia se va lua cel mai devreme în această săptămână.

Potrivit unui decretul care poartă semnătura lui Donald Trump, emis pe 6 august, orice tranzacţie cu ByteDance supusă jurisdicţiei americane va fi interzisă după 45 de zile. Amploarea interdicţiei este neclară, întrucât dă putere secretarului pentru Comerţ să identifice tranzacţiile care sunt supuse decretului preşedintelui.

Un al doilea decret, semnat de Trump pe 14 august, dă ByteDance un termen de 90 de zile pentru vânzarea operaţiunilor din SUA ale TikTok.

ByteDance discută vânzarea afacerilor TikTok cu companii precum Microsoft şi Oracle. Contestarea decretului din 6 august nu afectează discuţiile referitoare la vânzare cu Microsoft şi Oracle. Congresul SUA a votat în iulie interzicerea descărcării TikTok pe telefoane distribuite de guvern angajailor, din motive de securitate naţională.

Fenomenul TikTok a căpătat din ce în ce mai multă amploare. Numărul de utilizatori la nivel global a depășit orice așteptare, ajungând la cel puțin 800 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună.

Business Insider a transmis în luna septembrie că TikTok este cea mai populară aplicație non-gaming de iOS din Statele Unite. Aplicația fenomen s-a bucurat de cel puțin 1 miliard de descărcări și a devenit una dintre cele mai populare platforme sociale în rândul tinerilor americani.

TikTok, cea mai populară aplicație a ByteDance, a fost lansată în septembrie 2016 sub numele de „Douyin”. Trebuie menționat că aplicația încă este cunoscută sub acest nume în China.

Aplicația TikTok, disponibilă atât pe Google Play cât și Apple Store, este urmașul spiritual al Musical.ly. Aceasta este folosită pentru a crea diferite videoclipuri scurte de mai multe genuri. Durata maximă pe care un videoclip îl poate avea este de 60 de secunde.

Utilizatorii au la dispoziție o gamă largă de „instrumente” care îi ajută în crearea de conținut, precum filtre, o întreagă bibliotecă muzicală și tot felul de efecte.