Pentru a răspunde acestei amenințări din ce în ce mai crescute, Thales a dezvoltat o soluție unică și complet integrată de luptă anti-dronă, proiectată să detecteze, să identifice, să urmărească și să neutralizeze dronele care zboară în spațiul aerian civil, pentru a proteja zone sensibile, precum aeroporturile, arenele sportive, infrastructura critică sau marile evenimente urbane.

Radarul holografic Gamekeeper, singurul radar de pe piață care oferă acoperire spațială 360°, identifică și urmărește toate tipurile de aparate care zboară la mică altitudine cu viteză medie, pe o rază de 7 km. Complementar acestui radar, senzorii cu infraroșu și radiofrecvență amplifică capacitatea sistemului de a identifica și de a clasifica amenințările, folosind tehnici sofisticate de analiză în timp real a datelor, pentru a stabili exact tipul de dronă. Sistemul EagleSHIELD oferă operatorilor o imagine clară, simplificată a situației, pentru a asigura protecția spațiului în timp real, iar serviciilor de securitate și forțelor armate le oferă un peisaj complet și coerent al spațiului aerian.

Măsuri anti-dronă, integrate complet cu aceste capabilități de supraveghere, sunt disponibile pentru a oferi un răspuns proporțional cu amenințarea, în funcție de situația operațională. Dacă este confirmată o amenințare, Thales poate integra o serie de soluții tehnice necesare pentru a o neutraliza: bruiaj electromagnetic, intercepție cu ajutorul unui stol de drone, unde laser direcționate.

În ultimii șapte ani, Thales a investit masiv în patru tehnologii digitale cheie: Inteligență Artificială, Big Data, Conectivitate și Securitate Cibernetică. Compania folosește această expertiză pentru a le oferi cetățenilor beneficiile folosirii dronelor comerciale, dar prevenind în același timp amenințările asociate cu folosirea ostilă a acestor aparate de zbor în spațiul aerian civil.

”Sistemul EagleSHIELD de la Thales îi ajută pe clienți să facă față folosirii dronelor în zone sensibile și în apropierea infrastructurilor critice, astfel încât să evalueze corect situația și să ia cele mai bune decizii în doar câteva secunde.” – Thomas Got, Vicepreședinte Thales – Integrated Airspace Protection.

Thales (Euronext Paris: HO) este un lider global în tehnologie care conturează lumea de mâine, astăzi. Grupul oferă soluții, servicii și produse clienților din domeniile: aeronautică, spațiu, transport, identitate și securitate digitală, apărare. Thales a generat venituri de 19 miliarde de euro în 2018 (odată cu achiziția Gemalto), având 80.000 de angajați în 68 de țări. Thales investește în special în inovare digitală – conectivitate, Big Data, inteligență artificială și securitate cibernetică – tehnologii care susțin afaceri, organizații și guverne în momente decisive.