Curioși, cei de la SRI întreabă doritorii cu privire la pregătirea profesională, atât ca studii, cât și ca experiență. Sunt interesați și de petrecerea timpului liber, dar și de perspicacitatea, atenția și memoria viitorilor angajați. Ba mai mult, îi întreabă și care ar fi cei mai importanți doi factori care i-ar motiva să lucreze în această instituție (salariul bun, recunoașterea în societate, apartenența la o instituție de elită, stabilitatea locului de muncă, oportunitățile în carieră, mediul de lucru profesionist sau posibilitatea de a învăța și a face lucruri speciale). Nu vă faceți griji, indiferent de ceea ce bifați, SRI va considera că aveți aptitudinile necesare pentru a lucra în această instituție. Cel puțin, acest lucru este valabil pentru cei care au studii absolvite și experiență profesională.
Totuși, dacă menționați salariul bun, răspunsul SRI este următorul. ”Munca în intelligence este o profesie şi în acelaşi timp o vocație, o luptă continuă şi discretă care nu îşi poate găsi energia exclusiv în motivaţia materială. Aceasta, deşi peste media naţională, nu vă va permite o viaţă de lux”.
Aţi indicat faptul că sunteţi interesat de recunoaşterea în societate a activităţii dumneavoastră?  Răspunsul SRI în acest caz este următorul: ”În SRI apreciem discreţia şi atitudinea rezervată în faţa succeselor. Anumite amănunte din viaţa profesională a unui ofiţer de intelligence vor rămâne cunoscute de el şi de foarte puţini în afară de el”.
De altfel, cam singurul caz în care ai putea fi respins este dacă bifezi la prima întrebare cu ”nu”. Teste poate fi efectuat aici