Termoenergetica lansează un avertisment pentru PMB. Au fost acumulate datorii de 800 de milioane de lei

În acest context, directorul general al companiei, Claudiu Creţu, a subliniat că 300 de milioane de lei reprezintă facturi curente, din totalul de 800 de milioane de lei.

„Este o adresă care a fost transmisă către Primărie, către ministere, către consilierii generali, astfel încât să atragem atenţia la situaţia financiară critică în care se găseşte Compania Municipală Termoenergetica şi la faptul că este nevoie de soluţii urgente, mai ales că ne apropiem de luna octombrie, când va trebui să dăm drumul la căldură, să reluăm furnizarea de încălzire în oraş. (…) Obligaţia noastră a fost de a informa Consiliul General, pentru că el este acţionarul acestei companii”, a declarat directorul general al companiei pentru agerpres.ro

Nicuşor Dan caută soluţii pentru această problemă

De asemenea, acesta a menţionat că primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, caută soluţii pentru această problemă.

„Domnul primar, primăria caută soluţii pentru a se împrumuta, pentru a face rost de finanţare, pentru a plăti aceste datorii”, a mai spus directorul Termoenergetica.

Potrivit acestuia, în cazul în care situaţia nu va fi rezolvată, există riscul intrării în insolvenţă a companiei.

„Există acest risc, dacă nu se plătesc datoriile. Din păcate, există acest risc, da”, a subliniat Claudiu Creţu.

Situaţia de la Termoenergetica a devenit dramatică

Totodată, consilierul municipal PSD Adrian Vigheciu a făcut referire la adresa transmisă de către Termoenergetica. Acesta a subliniat că situaţia de la Termoenergetica a devenit dramatică.

Potrivit acestuia, vom avea „cea mai cumplită şi cea mai ruşinoasă iarnă din ultimii 30 de ani”, în cazul în care primarul general Nicuşor Dan „continuă să doarmă pe el sau să se facă că plouă”.

„Situaţia de la Termoenergetica a devenit dramatică. Într-o nouă înştiinţare disperată trimisă la Primăria Capitalei, reprezentanţii companiei anunţă practic falimentul şi faptul că Bucureştiul va rămâne fără căldură şi apă caldă la iarnă. Datoriile Termoenergetica depăşesc 800 de milioane de lei, iar datoriile PMB către ei depăşesc 300 de milioane de lei. Dacă primarul general Nicuşor Dan continuă să doarmă pe el sau să se facă că plouă, vom avea cea mai cumplită şi cea mai ruşinoasă iarnă din ultimii 30 de ani”, a scris acesta pe Facebook.