Vineri seară a avut loc o nouă rundă de negocieri între echipele USRPLUS pentru încheierea unei alianțe pe termen lung care să se întindă atât la prezidențialele,  cât şi la localele și parlamentarele din 2020.

Conform unor surse digi24.ro, discuțiile s-ar fi încheiat prematur, după ce Dacian Cioloș s-ar fi ridicat de la masă în timpul discuțiilor și ar fi plecat. Surprinzător este faptul că nu este pentru prima dată când se întâmplă asta. Mărul discordiei ar fi mai ales numărul de candidați pentru locale și numărul de locuri pe listele pentru parlamentare. Dacian Cioloș ar vrea, dacă se poate, chiar mai mult de jumătate din aceste locuri.

Un alt subiect de dispută ar fi prezidențiabilul, loc pe care și l-ar dori Dacian Cioloș. Totul în contextul în care, în cadrul negocierilor, se discută despre un tandem președinte-premier între Dan Barna, liderul USR, și Dacian Cioloș, liderul PLUS. Încă nu s-a stabilit cine ce post va ocupa, dar bătălia s-ar da în primul rând pentru prezidențiabil, loc pe care l-ar râvni ambii politicieni.

Interesant este că sâmbătă dimineață, după cearta de vineri seară, în presă a apărut un sondaj intern al Alianței 2020 care arată că votanții USR-PLUS l-ar prefera în număr mai mare pe Dacian Cioloș ca prezidențiabil.