În acest articol îți vom prezenta beneficiile și dezavantajele unui televizor Smart. Astfel, poți să faci o decizie informată și să alegi ceea ce ți se potrivește, în funcție de nevoi.

Diferența dintre un televizor Smart și unul normal

Tehnologia evoluează și odată cu ea și nevoile noastre. “Televizoarele Smart sunt unele dintre cele mai apreciate produse de pe piață în acest moment. Spre deosebire de televizoarele clasice pe care poți viziona doar posturile TV din programul selectat de tine, Smart TV pot fi conectate la WiFi.

Cu ajutorul unui televizor Smart poți intra pe internet și să vizionezi filme și seriale online. Poți uita de programele TV și nu trebuie să urmărești filmele când sunt difuzate pe diferite canale. Cu un Smart TV îți poți descărca aplicațiile de video streaming favorite precum Netflix sau HBO GO și te poți uita la orice serial sau film dorești, când dorești tu.

Avantaje Smart TV

Principalul avantaj al unui televizor Smart este, desigur, opțiunea de a te conecta la WiFi. De asemenea, opțiunea de a descărca diferite aplicații.

Multe televizoare Smart au opțiunea de screen mirroring. Astfel, poți prezenta prietenilor pozele de pe telefon pe televizor.

Un televizor Smart are, în general, o calitate a imagini mai bună față de un televizor clasic. Acest lucru depinde de model și de preț.

Poți să îți descarci și aplicații de fitness sau jocuri, dacă nu mai ai chef să vizionezi un film sau un serial.

Asistența vocală este un alt lucru avantajos. Telecomanda e prea departe? Doar spune ce aplicație vrei să deschizi și televizorul Smart o va face.

Dezavantaje Smart TV

Din păcate, la fel ca orice produs și televizorul smart are diverse dezavantaje. Unul dintre ele este chiar prețul de achiziție. Majoritatea televizoarelor Smart performante au un preț de peste 2000 de lei. Desigur, există și modele mai ieftine.

De asemenea, navigarea pe internet nu este o experiență fluidă, așa cum este navigarea pe internet de pe laptop sau de pe telefon. Aici producători de televizoare Smart mai au de lucrat.

Un alt dezavantaj este faptul că poți fi ascultat din cauza microfonului incorporat. El este făcut special pentru asistentul vocal, însă multe persoane consideră că poate fi periculos.

Să cumperi un televizor Smart sau unul clasic?

Așa cum poți observa, ambele tipuri de televizoare au avantaje și dezavantaje . Este bine să te gândești pentru ce îți dorești un televizor. Dacă vrei doar să urmărești știrile și câte un film în weekend, poți face asta și cu un televizor clasic.

În schimb, dacă îți dorești să ai diferite aplicații, să te poți uita la cele mai noi filme și seriale și să îți conectezi Playstation-ul la televizor, cel mai bine este să optezi pentru un televizor Smart.

Poți găsi modele la 2000 de lei, precum acest model de la Samsung care este doar 1500 de lei.