Telekom Austria a achiziţionat furnizorul de servicii de internet şi telefonie Amis, contra sumei de 30 de milioane de euro, a anunţat astăzi agenţia slovenă de presă STA, citând surse neoficiale, transmit APA şi Reuters. Compania austriacă vrea să-şi extindă afacerile în Slovenia şi Croaţia, după ce, în 2001, a achiziţionat Si.mobil, al doilea mare operator sloven de telefonie mobilă. Înfiinţat în 1995, în Slovenia, Amis s-a extins în Croaţia în 2003 şi are pe ambele pieţe aproximativ 86.000 de clienţi. Compania oferă servicii de internet, de televiziune – IPTV- şi servicii de telefonie, iar în 2014 a generat venituri de 41 de milioane de euro.

Telekom Austria a achiziţionat şi subsidiara din Croaţia care, probabil, va fuziona cu operatorul local de telefonie mobilă Vip Mobile. În 2001, Telekom Austria a achiziţionat Si.mobil, al doilea mare operator de telefonie mobilă din Slovenia. "Achiziţionarea Amis va permite Telekom Austria să-şi dezvolte operaţiunile din Slovenia şi va întări afacerile grupului din Croaţia", se arată în declaraţia companiei austriece.

Tranzacţia ar urma să fie finalizată în trimestrul trei din 2015 şi trebuie aprobată de autorităţile de reglementare. Telekom Austria este o divizie a grupului America Movil, controlat de miliardarul mexican Carlos Slim. Acesta a declarat anterior că vrea să utilizeze Telekom Austria în vederea extinderii în Europa Centrală şi de Est (CEE), zona unde Telekom Austria are operaţiuni în şase ţări printre care Bulgaria, Macedonia şi Croaţia.

Sursa: AGERPRES


Te-ar putea interesa și: