Serviciul de cloud computing al companiei Azure este în plină expansiune, iar clienții se schimbă rapid la versiunile bazate pe cloud ale software-ului său Office, în vreme ce serviciul său LinkedIn a atras multe abonamente plătite noi de la utilizatorii corporativi.  

„Povestea cloud-ului de la Microsoft nu arată semne de abatere”, a declarat analistul financiar Wedbush, Daniel Ives, într-un raport de cercetare, adăugând că Microsoft ar trebui să transforme „cloud-ul” într-unul monstruos în următorii ani.

Analiștii așteaptă compania să-și reafirme încrederea în ea miercuri, când raportează câștigurile sale din primul trimestru fiscal.În medie, Wall Street se așteaptă Microsoft să înregistreze câștiguri de 0,95 dolari / acțiune pe vânzări de 27,92 miliarde de dolari. În aceeași perioadă a anului trecut, compania a câștigat 6.6 miliarde de dolari, sau 0.84 dolari pe acțiune, la vânzări de 24,54 miliarde de dolari.

Microsoft trece printr-o tranziție. Trece de la vânzarea licențelor clienților pentru software în mod periodic și se axează pe abonamente. Astfel, compania înregistrează scăderi ale veniturilor în afacerile sale tradiționale chiar și atunci când se văd câștiguri în noile sale abonamente bazate pe clouds. 

Analiștii au așteptări de trei miliarde de dolari pentru Microsoft. Weiss crede că vânzarile versiunii sale de Office pe cloud, ce are ca țintă publicul comercial, vor crește cu 27% în aceeași perioadă. 

Prezicem o creștere relativ durabilă pentru următorii 3 ani, susținută în mare parte datorită unei schimbări către afacerile care cresc mai rapid. 

Datorită acestei dinamici, estimările analiștilor subestimează creșterea rapidă și succesul afacerilor companiei bazate pe cloud. Anul trecut, de exemplu, veniturile companiei Azure au crescut cu 91%, în timp ce vânzările sale LinkedIn au crescut cu 77%.

Examinările recente ale analiștilor asupra clienților și a partenerilor de vânzări ai Microsoft sugerează că s-a înregistrat  o creștere similară în cadrul întreprinderilor bazate pe cloud în cel mai recent trimestru. Cheltuielile din partea companiilor mari și a guvernului – care reprezintă unii dintre cei mai importanți clienți ai Microsoft – rămân puternice, a declarat Brad Zelnick, analist financiar la Credit Suisse, într-un raport din această săptămână.

 

Ne așteptăm ca cererea întreprinderilor solide să propulseze creșterea puternică a ,,commercial cloud””, a spus Zelnick.

Pe termen scurt, o astfel de creștere ar trebui să stimuleze capitalizarea de piață a Microsoft. Atât Ives, cât și Weiss se așteaptă ca compania să se alăture în curând Apple ca singurele companii cu o valoare de piață de cel puțin 1 trilion de dolari.
În vreme ce analiștii se așteaptă ca ritmul de creștere ale afacerilor bazate pe cloud-ul ale Microsoft să fie moderate în timp, ele sunt în creștere, astfel ,,cloud-ul”  va continua să ducă la creșterea profitului Microsoft în următorii ani.

Keith Weiss, preconizează, de exemplu, că veniturile Azure ale Microsoft vor crește cu o rată anuală de 59%, începând cu cel mai recent an fiscal până în anul fiscal 2021.

Investitorii au mizat de asemenea pe Microsoft. Acțiunile companiei au crescut cu 28% în acest an. 

„Vom prognoza o creștere relativ durabila de top-line în următorii trei ani … susținută într-o mare masura ca urmare a unei schimbari a mix-urilor către afacerile cu o creștere mai rapidă”, a spus el.

Susținerea softwarelor și serviciilor bazate în cloud de către Microsoft transformă afacerile companiei.