Anunț extrem de important al ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Totul s-a aflat chiar acum. Este oficial. Decizia vizează milioane de români.

Tătaru a anunțat acum

Nelu Tătaru a declarat că nu va mai fi nevoie de avizele epidemiologice cerute inițial pentru deschiderea școlilor. Este vorba despre acel aviz epidemiologic pentru a merge la şcoală. Medicii de familie s-au plâns că nu pot da acele avize pe bandă rulantă, că dacă fac acest lucru fără un consult de specialitate, pentru fiecare copil, practic este un aviz dat superficial şi că nu contează atâta de mult pentru că, de astăzi, dacă se ia acel aviz, până luni, lucrurile se pot schimba.

Vor fi două categorii de elevi care vor avea nevoie de acest aviz. Elevii cu boli cronice vor primi aceste adeverinţe de la medicii de familie. În baza acestor adeverințe, părinţii pot opta pentru învățământ strict online pentru această categorie de elevi.

Cea de-a doua categorie o reprezintă copiii care acum intră la grădiniță, în clasa zero sau în clasa a cincea. Decizia a fost luată pentru a nu se aglomera cabinetele medicilor de familie.

Nu sunt singurele decizii anunțate de către Nelu Tătaru la Pitești, acolo unde este prezent ministrul Sănătății. „În aceste momente, odată cu starea de alertă, am solicitat fiecărui manager al fiecărui spital suport COVID să-şi reanalizeze situația, prezența patologiei COVID-19.

În măsura în care poate, să pregătească împreună cu direcția de sănătate publică din județele respective și un scenariu pentru cei cu patologie non-COVID, ori prin relocarea pacienților cu infecție SARS-CoV 2 în anumite pavilioane cu circuite separate, ori prin transferarea acestora, dacă sunt într-un număr mai mic și există posibilități și în altă parte, către cele de fază 1 sau fază 2, cele de boli infecţioase sau pneumoftiziologie”, a spus reprezentantului Guvernului Orban.

Sursa foto INQUAM / Alex Nicodim