Vlad Voiculescu este legat de un nou scandal cu pierderi de vieți omenești! Tată fostului ministru a trecut printr-o situație delicată. Deși a  provocat un accident rutier grav, în cele nici urmă a scăpat fără să suporte vreo consecință, ca urmare a modificărilor cadrului legal.

Vlad Voiculescu este legat de un nou scandal. Tatăl său a provocat un grav accident rutier

Scandalurile par să se țină lanț de Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății. De această dată, controversele se conturează în jurul unui secret pe care familia Voiculescu l-a păstrat timp de aproape 20 de ani.

La începutul anului 1999, Vasile Iulian Voiculescu, tatăl lui Vlad Voiculescu, a provocat un accident rutier în urma căreia o persoană și-a pierdut viața, iar alta a fost grav rănită. Tragicul eveniment rutier s-a produs în Brașov, pe drumul dintre localitatea Ghimbav și orașul Brașov.

În încercarea de a tăia o linie dublă continuă, Vasile Iulian Voiculescu s-a ciocnit de o altă mașină care circula regulamentar. În urma impactului puternic, cealaltă mașină a ajuns direct pe calea ferată, iar șoferița care conducea mașina a fost grav rănită. În schimb, mașina condusă de tatăl lui Vlad Voiculescu s-a răsturnat, iar pasagerul care se afla în dreapta și-a pierdut viața, scrie evz.ro.

Condamnat definitiv la trei ani de închisoare

La aproape un an de la tragedie, Iulian Vasile Voiculescu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă tribunalul Brașov. Acesta este acuzat de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

În 2003, tatăl fostului ministru al Sănătății este condamnat de judecători la doi ani cu suspendare pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

De asemenea, acestuia i se mai cere să plătească daune materiale după cum urmează: 50.000.000 lei (vechi) despăgubiri civile familiei tinerei moarte, plata a 20.000 de lei (vechi) despăgubiri civile tinerei rănite, plata a 375.249 lei (vechi) CAS Brașov pentru spitalizarea victimelor respectiv plata a 3.000.000 lei (vechi) cheltuieli judiciare.

În vara anului 2003, tatăl lui Vlad Voiculescu este condamnat definitiv la trei ani de închisoare. Cu toate acestea, după ce Tribunalul din Brașov a constatat că i se aplică legea penală mai favorabilă, Vasile Iulian Voiculescu a fost grațiat în baza legii adoptată de PSD în 2002.

Cu toate că a provocat un accident rutier grav, pentru care nu a suportat nicio consecință, tatăl lui Vlad Voiculescu nu are absolut nicio problemă să conducă în prezent, arată sursa citată, prezentând un film în care poate fi văzut tată fostului ministru cum se suie la volanul unei mașini cu care pleacă în trafic.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.